Instagram Hesabı Neden Kapatılır?



Instagram Hesabı Neden Kapatılır?

Kapatılan Instagram hesapları son dönemlerde en çok yaşanan sorunlardan bir tanesi olmuştur. Geri dönüşü mümkün olmayan gibi sanılan ve çözümü yok görülen bu durumun elbette ki çözümleri vardır. Bunun için instagram hesapları neden kapatılır, ne yaparsak instagram hesabımız kapatılır gibi soruların cevabını bilmek gerekir. Eğer Instagram hesabınızın hangi sebep ile kapatıldığını bilirsiniz buna göre bir itiraz dilekçesi gönderebilirsiniz. Instagram tarafından itirazınız kabul edildiği takdirde hesabınız yeniden açılabilir. Bu yazımızda instagram hesabı neden kapatılır ve instagram hesabı taklitten dolayı kapatılınca nasıl açılır gibi soruların cevabı hakkında bilgiler yer alıyor.

Instagram Hesabı Neden Kapanıyor?

WhatsApp’tan sonra dünyadaki en çok kullanıcıya sahip ikinci uygulama olan Instagram, birkaç yıl önce Facebook tarafından satın alınmıştı. Hikaye paylaşımı, Reels gibi birçok yeniliği de beraberinde getirdi. Ancak bu popüler uygulamanın hala bazı teknik sorunları bulunmaktadır. Instagram algoritması gerçek olmayan kişilerin (fake) hesap açmasını engellemek için bazen aslında gerçek olan kişilerin hesaplarını kapatabiliyor. Durum böyle olunca kullanıcılar mağdur oluyor.

Instagram hesabınıza giriş yapmaya çalıştığınızda “Hesabınız koşullarımızı ihlal ettiği gereçesiyle kapatıldı” uyarısı ile karşılaşabilirsiniz. Bu durumda hesabınıza erişiminiz olmuyor. Daha fazla bilgi al butonuna tıklayarak hesabınızın neden kapatıldığını tam olarak öğrenirsiniz.

Instagram hesapları başka biri taklit etmekten dolayı kapatılabilir. Siz kendi hesabınızı kullanıyor olsanız da şikayet aldığınız zaman Instagram algoritması bunu doğru kabul edip hesabınızı kapatıyor. Kendinizin olduğunu kanıtlamak biraz zor bir iş olabiliyor. Birden çok kişi sizi şikayet ederse algoritma sizi taklit hesabı olarak görüp kapatıyor. Siz olduğunuzu doğrulamak için kimlik kartı, sürücü belgesi gibi ad soyadınızın yer aldığı resmi belgelerin fotoğrafını istiyor.

Telif Hakları İhlalinden Dolayı Hesabın Kapatılması

Telif hakları ihlalinden dolayı Instagram hesabınız kapatılabilir. Bir başka Instagram hesabının sahip olduğu fotoğrafı ya da herhangi birinin sahip olduğu fotoğrafı kendi hesabınızda fotoğraf sahibinin izni olmadan paylaştığınızda şikayet alırsanız Instagram algoritması sizin hesabını kapatır.

YouTube’dan indirdiğiniz bir videoyu ya da herhangi bir müziği videonuzun arkasında kullanmanız da telif hakkına neden olabilir. Büyük bir ihtimalle henüz videoyu yüklemeden önce Instagram buna izin vermeyecektir. Videonuzun telif haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle yüklenmediği bilgisini alacaksınız. Videonuz yüklenirse bile kısa sürede telif hakkı nedeniyle kaldırılacaktır.

Çok fazla telif hakkı ihlali ihtarı alırsanız Instagram sizin hesabınızı kapatabilir. Bu durumu yaşamamak için ücretsiz yani telif hakkı olmayan müzikleri kullanmayı deneyin. Telif hakkı nedeniyle kapanan hesapları geri açtırmak oldukça zordur.

Limit Aşımı Nedeniyle Hesabın Kapatılması

Instagram’da bir gün içinde yaptığınız beğeninin, takibin, takipten çıkarmanın, yorum atmanın kısacası her şeyin belirli bir limiti vardır. Bu limitin olmasının nedeni spam ve bot hesapları ortadan kaldırmaktır. Eğer siz bir günde limiti aşacak kadar işlem yaparsanız ilk olarak ceza alırsınız. Bu ceza 24 saat, bir hafta olarak değişebilir. Limiti aşmaya devam ederseniz Instagram algoritması tarafından bot olarak algılanıp hesabınız kapatılabilir.

Instagram hesabını dondurduktan kaç gün sonra kapanır?

Instagram hesaplarının kapanmasının bir sebebi de dondurduktan sonra açmayı unutmaktan dolayı kaynaklanır. Instagram’da dondurulan hesaplar 14 gün sonra geri açılmadığı takdirde hesap sonsuza dek kapanır. Çünkü Instagram, hesabınızı daha kullanmayacağınızı düşünür ve kapatma kararı alır. Instagram hesabınızı dondurduktan sonra açmak için hesaba tekrar giriş yapmanız yeterli olacaktır. Hesabı geri açtıktan sonra bıraktığınız gibi kullanmaya devam etmeniz mümkündür. Takipçi sayınızdaki azalma ise dondurmadan dolayı değil kullanıcıların hesabınıza ulaşamayınca takibi bırakmasından dolayı kaynaklanır.

YORUMLAR

Ad

Akıllı telefon,1,Alışkanlıklar,1,Astroloji,4,Başarı,3,Başarılı İnsanlar,1,Bilgisayar,44,Bilim,9,Blockchain,1,Blog,1,Burçlar,3,canlı,1,cansız saçlar,1,cilt,2,CoronaVirus,6,Covid-19,5,ÇayMolası,7,Davet,1,Değişim,1,deney,1,Dijital Pazarlama,58,Doğa Olayları,3,Eğlence,44,ekonomik,1,Eski eşyalar,1,Facebook,16,fayda,1,Fotoğrafçılık,1,Gezi,2,Gözleme,1,Grafik Tasarım,9,Gündem,242,Güzellik,5,Haberler,1,Hız,1,Instagram,57,influencer,50,İnternet,44,İş Dünyası,43,İz Bırakanlar,3,Kıyafet,2,Kişisel Gelişim,4,Kombin,2,Kripto Para,29,Last.fm,2,makyaj,2,Marka Yönetimi,12,Mimari,1,Minimalist,1,Minimalizm,1,Moda,3,Mutfak,1,Netflix,1,Oyun,67,Para,3,Psikoloji,3,Reels,1,Renkler,1,saç,1,Saç dökülmesi,1,Sağlık,25,saten,1,SEO,44,Snapchat,2,Spotify,4,Şık,1,tarayıcı,1,Tarih,2,Tarz,1,Teknoloji,53,Tiktok,18,TopStory,22,Topuklu Ayakkabı,1,Trend,1,Twitch,11,Twitter,16,Uygulama Bilgileri,55,Ürün Önerileri,3,VPN,1,Website kurulumu,11,Whatsapp,11,Wordpress,31,yastık,1,Yaşam,26,Yazılım,26,Yemek,2,Yemektarifi,5,Yeni yıl,1,Yeniden,1,Yenilikler,3,YouTube,45,YüksekSes,15,
ltr
item
Sosyal Medyanın Sesi: Instagram Hesabı Neden Kapatılır?
Instagram Hesabı Neden Kapatılır?
Instagram neden hesap kapatır? Instagram hesabınızın kapanmaması için ne yapmalı?
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhL5PohUj3wPSsg19VEqCDec4yqj6efgJBN6fLw0xO9216ycfz2KY75IXEDRpYjdwofsYch9QrwOWzOnYucILpYxWNt70lGxPqb0JAkVY1dOwLiRJ0Hw_B0g8-itGRozdN5QJ3TpNlRz30/s640/instagram+hesabi+neden+kapatilir.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhL5PohUj3wPSsg19VEqCDec4yqj6efgJBN6fLw0xO9216ycfz2KY75IXEDRpYjdwofsYch9QrwOWzOnYucILpYxWNt70lGxPqb0JAkVY1dOwLiRJ0Hw_B0g8-itGRozdN5QJ3TpNlRz30/s72-c/instagram+hesabi+neden+kapatilir.jpg
Sosyal Medyanın Sesi
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/2020/09/instagram-hesabi-neden-kapatilir.html
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/2020/09/instagram-hesabi-neden-kapatilir.html
true
7051234978584080155
UTF-8
Tüm yayınlar yüklendi Yayın bulunamadı Tamamını gör Devam.. Yanıtla Yanıtı iptal et Sil By AnaSayfa SAYFALAR YAYINLAR TAMAMI SİZİN İÇİN ÖNERİLEN Kategori ARŞİV SEARCH TÜM YAYINLAR Talebiniz ile eşleşen yayın bulunamadı Back Home Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pzt Sal Çrş Perş Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şbt Mar Nis Mayıs Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara hemen 1 dk önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et BU ÖZEL İÇERİK KİLİTLİDİR 1. ADIM: Sosyal medyada paylaşın 2. ADIM: Sosyal medyada paylaştığınız linke tıklayın Tüm Kodu Kopyala Tüm Kodu Seç Tüm kod panoya kopyalandı Kod veya text kopyalanamadı , lütfen [CTRL]+[C] (CMD+C Mac için) uygulayın İçerik Tablosu