Rakip Firma Analizi Nasıl Yapılır?

 

Rakip Firma Analizi Nasıl Yapılır?

İnternet ve sosyal medya yaşantımıza girmesi ve hatta neredeyse hayatımızın ta kendisi olması ile birlikte ticaret ve pazarlama sektörü de bu yolda bir değişime geçti. 

Klasik  ve geleneksel pazarlama anlayışının yanı sıra artık şirketler ve kurumlar dijital ortamda dijital pazarlama için çalışmalar yürütmektedir. 

İşletmeler, internet sayesinde küresel çapta kitlelere ulaşmak ve satışları artırmak için ciddi yatırımlar yapıyor. 

Dijital pazarlama sayesinde küçük ölçekli şirketlerin büyüme hızı da artışa geçti.

Firmalar faaliyetlerini çoğaltma ve etkili pazarlama stratejileri sayesinde ilerleyebilmek için ilk olarak rakip firma analizi yapmalıdırlar. 

Analiz işleminden sonra kendi işletmenizdeki eksikleri belirleyin ve bunları bir an önce ortadan kaldırın. 

Dijital pazarlama stratejileri ile işletmenizi daha büyük kitlelere ulaştırabilir ve başarılı bir şekilde yükselişinize ilerleyebilirsiniz. 

Eksiklerinizi belirlerken ya da büyümeyi hızlandırırken rakip firma analizi teknikleri için aşağıda detaylı bilgilere yer verilmiştir.

Rakiplerin Pazar Paylarını Çıkarın

Aynı sektörde sizinle birlikte satış yapan ve hizmet veren rakiplerinizin pazar paylarını çıkartın. Bu şekilde sektördeki yerinizi öğrenebilirsiniz. 

Dijital pazarlama stratejileri arasında rakiplerin pazar paylarını çıkartmak ilk yapılması gereken yöntemdir.

Rakip İşletmeler ve Kendi İşletmeniz Arasında Karşılaştırma Yapın

Rakipleriniz ve kendi firmanız arasında karşılaştırma yapmalısınız. 

Rakip işletmelerin ve kendi işletmenizin pazar paylarına baktığınız onların sattığı ürünler ve sizin sattığınız ürünler arasında bir karşılaştırma yapın. 

Rakibinizin satışları sizden yüksek ise nerede yanlış yaptığınız öğrenmeye çalışın. Rakibinizde bulunup siz de bulunmayan tüm özellikleri kendinize geçirin. 

Rakip işletmelerin, işletme politikaları, dijital pazarlama yöntemleri gibi konularda analizi yaparak eksiklerinizi genel olarak belirlemiş olursunuz.

Fiyatlandırma Stratejilerini Analiz Edin

Rakip firma analizi yaparken, rekabette olduğunuz işletmelerin fiyatlandırma stratejilerini göz önünde bulundurmanız önemli bir konudur. 

Müşterilerin büyük bir çoğunluğu, herhangi bir ürün ya da hizmet satın alırken ilk olarak fiyatı düşünür. 

Fiyat farklılığı, tüketicilerin hangi firmadan hangi ürünü satın alacağını belirler. 

Bu nedenle rakip analizi sürecinde fiyatlandırma stratejilerini de iyi bir şekilde analiz etmek ve buna göre bir karşı adım atmanız gerekir.

Rakip analizi nasıl yapılır?

Aynı sektörde sizinle aynı hizmeti veren 100 firma varsa bunlardan en fazla 20 tanesi sizin rakibiniz olabilir. Bu rakipleri tespit etmenin çeşitli yolları vardır:

·        Öncelikle belirlediğiniz anahtar kelimeleri hem Google hem de sosyal medya platformlarında aratarak rakiplerinizi bulun.

·        Örneğin termos satıyorsanız anahtar kelimelerinizi çeşitlendirin. (termos, termos bardak, termos mug)

·        Rakiplerinizin sosyal medya hesaplarını ve internet siteleri bir excel tablosuna halinde düzenleyin. 

Böylece kendinize bir strateji planı oluştururken kolaylık sağlarsınız.

Sosyal medya rakip analizi nasıl yapılır?

Firmanızın rakiplerinizi belirledikten sonra artık dikkatli bir şekilde sosyal medya hesaplarını incelemeniz gerekir. 

Tüm bunları analiz etmek için adım adım ilerleyerek kendinize bazı sorular sorun cevaplayın.

·        İlk bakışta sayfa tasarımı nasıl göze çarpıyor?

·        Hangi sıklıkla gönderi paylaşılıyor?

·        İçerikler yalnızca ürün ve hizmetlerden mi oluşuyor yoksa başka konulardan da oluşuyor mu?

·        İçerik etkileşimleri ne durumda? 

Takipçiler gönderileri beğeniyor ve yorum yapıyor mu? 

Yoksa takipçileri aktif değil mi?

·        Günün farklı zaman dilimlerinde paylaşılan gönderileri hangi oranda etkileşim alıyor?

·        İçerik açıklamalarında nasıl bir üslup kullanmış? üslup kullanımına takipçilerinin tepkileri nasıl olmuş?

·        Takipçiler sorularını nasıl soruyor? Soruyorlar ise cevaplarını nasıl alıyorlar?

Tüm bu sorular sosyal medya rakip analizi oldukça önemli bilgileri size verecektir. 

Bu soruları cevaplarken tarafsız bir tutum sergilemeniz en doğrusu olacaktır.

YORUMLAR

Ad

Akıllı telefon,1,Alışkanlıklar,1,Astroloji,4,Başarı,3,Başarılı İnsanlar,1,Bilgisayar,44,Bilim,9,Blockchain,1,Blog,1,Burçlar,3,canlı,1,cansız saçlar,1,cilt,2,CoronaVirus,6,Covid-19,5,ÇayMolası,7,Davet,1,Değişim,1,deney,1,Dijital Pazarlama,58,Doğa Olayları,3,Eğlence,44,ekonomik,1,Eski eşyalar,1,Facebook,16,fayda,1,Fotoğrafçılık,1,Gezi,2,Gözleme,1,Grafik Tasarım,9,Gündem,242,Güzellik,5,Haberler,1,Hız,1,Instagram,57,influencer,50,İnternet,44,İş Dünyası,43,İz Bırakanlar,3,Kıyafet,2,Kişisel Gelişim,4,Kombin,2,Kripto Para,29,Last.fm,2,makyaj,2,Marka Yönetimi,12,Mimari,1,Minimalist,1,Minimalizm,1,Moda,3,Mutfak,1,Netflix,1,Oyun,67,Para,3,Psikoloji,3,Reels,1,Renkler,1,saç,1,Saç dökülmesi,1,Sağlık,25,saten,1,SEO,44,Snapchat,2,Spotify,4,Şık,1,tarayıcı,1,Tarih,2,Tarz,1,Teknoloji,53,Tiktok,18,TopStory,22,Topuklu Ayakkabı,1,Trend,1,Twitch,11,Twitter,16,Uygulama Bilgileri,55,Ürün Önerileri,3,VPN,1,Website kurulumu,11,Whatsapp,11,Wordpress,31,yastık,1,Yaşam,26,Yazılım,26,Yemek,2,Yemektarifi,5,Yeni yıl,1,Yeniden,1,Yenilikler,3,YouTube,45,YüksekSes,15,
ltr
item
Sosyal Medyanın Sesi: Rakip Firma Analizi Nasıl Yapılır?
Rakip Firma Analizi Nasıl Yapılır?
Rakip firma analizi nasıl yapılmalı?
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh9dqsBt0AUUmzDj8qjIwvazgI2oIfUKM8LkdF0HDVfhxj_S9jIYZlY2wj9Pfp7JvyHaAkolBvqTigV4nHj3TnEI7OPsb78KSW0N-SHqmsQLGRiPwh8oQUypMX0J9o3c7l4WrLkMKOMD-0/s16000/5878ac5aedcabc84ce5f916023694fd7.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh9dqsBt0AUUmzDj8qjIwvazgI2oIfUKM8LkdF0HDVfhxj_S9jIYZlY2wj9Pfp7JvyHaAkolBvqTigV4nHj3TnEI7OPsb78KSW0N-SHqmsQLGRiPwh8oQUypMX0J9o3c7l4WrLkMKOMD-0/s72-c/5878ac5aedcabc84ce5f916023694fd7.jpg
Sosyal Medyanın Sesi
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/2020/09/rakip-firma-analizi-nasl-yaplr.html
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/2020/09/rakip-firma-analizi-nasl-yaplr.html
true
7051234978584080155
UTF-8
Tüm yayınlar yüklendi Yayın bulunamadı Tamamını gör Devam.. Yanıtla Yanıtı iptal et Sil By AnaSayfa SAYFALAR YAYINLAR TAMAMI SİZİN İÇİN ÖNERİLEN Kategori ARŞİV SEARCH TÜM YAYINLAR Talebiniz ile eşleşen yayın bulunamadı Back Home Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pzt Sal Çrş Perş Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şbt Mar Nis Mayıs Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara hemen 1 dk önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et BU ÖZEL İÇERİK KİLİTLİDİR 1. ADIM: Sosyal medyada paylaşın 2. ADIM: Sosyal medyada paylaştığınız linke tıklayın Tüm Kodu Kopyala Tüm Kodu Seç Tüm kod panoya kopyalandı Kod veya text kopyalanamadı , lütfen [CTRL]+[C] (CMD+C Mac için) uygulayın İçerik Tablosu