Turizm İşletmeleri Sosyal Medyayı Nasıl Kullanmalıdır?

 


Turizm İşletmeleri Sosyal Medyayı Nasıl Kullanmalıdır?

Sosyal medya her sektörde olduğu gibi turizm sektöründe de reklam, tanıtım, müşteri çekme, kampanya düzenleme gibi birçok farklı hizmette yardımcı olur. Peki, turizm işletmeleri sosyal medyayı nasıl kullanmalıdır? Gelin hep birlikte bu sorunun cevabına bakalım.

Turizm Sektörü Potansiyel Müşterileriyle Nasıl İletişim Kurar?

Günümüzde sosyal medyanın gücü sayesinde birçok işletme kendini potansiyel müşterileri ile eşleştirmekte zorluk çekmiyor. Sosyal medya hesapları, (Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest vb.) işletmelerin ücretsiz reklam ağı gibi bir hâle gelmiştir. Peki, turizm işletmeleri potansiyel müşterileriyle sosyal medya üzerinden nasıl iletişime geçer?

Turizm işletmeleri sosyal medya hesaplarında otellerinin, plajların ya da diğer sahip oldukları yerlerin fotoğraflarını paylaşır. Bu fotoğrafların profesyonel olması ve işlem görmesi önemlidir. Bu fotoğraflar ile işletmenizde sunduğunuz hizmetleri tanıtırsınız. Potansiyel müşteriler ise fotoğrafların altına yorum atar. Bu yorumlar sayesinde hizmetleriniz hakkında sizden bilgi almak ister ve siz de onların aklındaki soru işaretlerini ortadan kaldırırsınız. Müşterilerinize karşı ilgili bir şekilde davranmanız sizin için olumlu olacaktır.

Önerilen Yazı: İşletmeler için Sosyal Medya Kullanımı

Çoğu insan iş durumları nedeniyle tatil için bir otel rezervasyonu yapmak istediğinde vakit bulamaz. Bu nedenle bulduğu ufak birkaç dakikalık vakti, internet üzerinden oteller aramaya başlar. Sosyal medyanın günümüzdeki gücü sayesinde turizm işletmelerini bulmak oldukça kolaydır. Ancak yorumlar da çok önemlidir. Müşterilerinize kaliteli bir hizmet sunduğunuzda sizden memnun olan müşteriler, değerli yorumlarını sosyal medyada paylaşacaklardır. Siz de bu sayede başka kişiler tarafından tercih edilebilir bir turizm işletmesi haline dönüşeceksiniz.



Turizm İşletmeleri Sosyal Medyada Neler Paylaşır?

Turizm işletmeleri sosyal medyada sonsuz sayıda şey paylaşabilir. Ancak bazı paylaşımlar için zorunlu olarak yapılması gerekir diyebiliriz. Söz konusu paylaşımlar ile daha büyük müşterilere ulaşabilir ve gelirlerinizi katlayabilirsiniz. Peki, turizm işletmeleri sosyal medyada neler paylaşmalıdır? [post_ads]

·        Özel fiyat tekliflerinizi sosyal medya hesabınızdan duyurabilirsiniz. Örneğin, “Hafta sonuna güzel %20 indirim” başlıklı bir görsel hazırlayarak bunu paylaşabilirsiniz.

·        İşletmenizin tanıtımını yapabilirsiniz. Örneğin, bir oteliniz olduğunu düşünelim. Odalarınız temizliğini, açık büfe hizmetlerini, yatakların konforlu olmasını, duş ve banyo imkanları gibi tüm hizmetlerinizi tanıtabilirsiniz.

·        Anket uygulamaları yaparak müşterilerinizin istek ve ihtiyaçlarını öğrenebilirsiniz. Bu sayede müşterilerinizin istediği gibi bir hizmet verebilir, daha çok kişi tarafından tercih edilebilir olabilirsiniz.

·        Etkinliklerinizi duyurabilirsiniz. Otelinizde gerçekleşecek bir etkinliği sosyal medya hesaplarınız üzerinden profesyonel ve dikkat çekici bir görselle paylaşabilirsiniz.

·        Müşterilerinizden rezervasyon alabilirsiniz. Facebook, Instagram, Twitter gibi sosyal medya platformlarında mesajlaşma seçeneği bulunur. Bu seçenek sayesinde müşterilerinize online rezervasyon hizmeti sağlayabilirsiniz.

Turizm Sektöründe Sosyal Medya İletişiminde Nelere Dikkat Edilmelidir?

[post_ads]

Elbette dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Bir takım püf noktalar sizi olduğundan daha ileriye taşıyabilir.

·        Doğru Sosyal Medya: Hedef kitlenizin hangi sosyal medya platformunu daha yaygın kullandığını öğrenerek yoğunlaşmanızı o platforma yapın.

·        Gönderi Paylaşımı: Her gün en az bir adet gönderi paylaşmak, takipçileriniz tarafından unutulmaz ve tatil mevsimi geldiğinde otel arayan bir müşterinin aklına ilk siz gelin.

·        Hesap Yönetimi: Sosyal medya yönetimi basite indirgenmemesi gereken bir durumdur. Çünkü günümüzde o kadar yaygın bir kullanım alanına sahiptir ki tüm reklamını buradan yapabilirsiniz. Bu nedenle sosyal medya hesaplarınızı yönetmesi için özel olarak bir kişiyi işe almayı bile düşünebilirsiniz.

·        Etkileşim: Sosyal medya gönderilerinize yorum atan müşterileriniz ile etkileşim kurun. Onların sorularını yanıtlayın, kafalarındaki soru işaretlerini giderin. Bunu yaparken kalıplaşmış cümleler kullanmak yerine daha samimi olun. Böylelikle müşterinize aidiyet duygusunu hissettirirsiniz.

YORUMLAR

Ad

Akıllı telefon,1,Alışkanlıklar,1,Astroloji,4,Başarı,3,Başarılı İnsanlar,1,Bilgisayar,44,Bilim,9,Blockchain,1,Blog,1,Burçlar,3,canlı,1,cansız saçlar,1,cilt,2,CoronaVirus,6,Covid-19,5,ÇayMolası,7,Davet,1,Değişim,1,deney,1,Dijital Pazarlama,58,Doğa Olayları,3,Eğlence,44,ekonomik,1,Eski eşyalar,1,Facebook,16,fayda,1,Fotoğrafçılık,1,Gezi,2,Gözleme,1,Grafik Tasarım,9,Gündem,242,Güzellik,5,Haberler,1,Hız,1,Instagram,57,influencer,50,İnternet,44,İş Dünyası,43,İz Bırakanlar,3,Kıyafet,2,Kişisel Gelişim,4,Kombin,2,Kripto Para,29,Last.fm,2,makyaj,2,Marka Yönetimi,12,Mimari,1,Minimalist,1,Minimalizm,1,Moda,3,Mutfak,1,Netflix,1,Oyun,67,Para,3,Psikoloji,3,Reels,1,Renkler,1,saç,1,Saç dökülmesi,1,Sağlık,25,saten,1,SEO,44,Snapchat,2,Spotify,4,Şık,1,tarayıcı,1,Tarih,2,Tarz,1,Teknoloji,53,Tiktok,18,TopStory,22,Topuklu Ayakkabı,1,Trend,1,Twitch,11,Twitter,16,Uygulama Bilgileri,55,Ürün Önerileri,3,VPN,1,Website kurulumu,11,Whatsapp,11,Wordpress,31,yastık,1,Yaşam,26,Yazılım,26,Yemek,2,Yemektarifi,5,Yeni yıl,1,Yeniden,1,Yenilikler,3,YouTube,45,YüksekSes,15,
ltr
item
Sosyal Medyanın Sesi: Turizm İşletmeleri Sosyal Medyayı Nasıl Kullanmalıdır?
Turizm İşletmeleri Sosyal Medyayı Nasıl Kullanmalıdır?
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhO9x5xQemL6Jpyg16K6ppchNYyDRDlP4TUf7kwHIKvFc0659FLwSjqmY8BOEUwC9iT83D15EgT6TT6aSMb1RUMuTMpBfZOAikIrluqZXHEv9OlMFkmgjibkrf5Yy3Wf5v4w0luYcaBJEc/s16000/Listicle-1.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhO9x5xQemL6Jpyg16K6ppchNYyDRDlP4TUf7kwHIKvFc0659FLwSjqmY8BOEUwC9iT83D15EgT6TT6aSMb1RUMuTMpBfZOAikIrluqZXHEv9OlMFkmgjibkrf5Yy3Wf5v4w0luYcaBJEc/s72-c/Listicle-1.jpg
Sosyal Medyanın Sesi
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/2020/11/turizm-isletmeleri-sosyal-medyayi-nasil-kullanmalidir.html
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/2020/11/turizm-isletmeleri-sosyal-medyayi-nasil-kullanmalidir.html
true
7051234978584080155
UTF-8
Tüm yayınlar yüklendi Yayın bulunamadı Tamamını gör Devam.. Yanıtla Yanıtı iptal et Sil By AnaSayfa SAYFALAR YAYINLAR TAMAMI SİZİN İÇİN ÖNERİLEN Kategori ARŞİV SEARCH TÜM YAYINLAR Talebiniz ile eşleşen yayın bulunamadı Back Home Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pzt Sal Çrş Perş Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şbt Mar Nis Mayıs Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara hemen 1 dk önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et BU ÖZEL İÇERİK KİLİTLİDİR 1. ADIM: Sosyal medyada paylaşın 2. ADIM: Sosyal medyada paylaştığınız linke tıklayın Tüm Kodu Kopyala Tüm Kodu Seç Tüm kod panoya kopyalandı Kod veya text kopyalanamadı , lütfen [CTRL]+[C] (CMD+C Mac için) uygulayın İçerik Tablosu