Discord Nedir, Nasıl Kullanılır? Discord Sunucu Oluşturma

 


Temelde oyuncular için oluşturulmuş bir grup sohbet platformu olan Discord, ilk günden itibaren pek çok topluluk için genel bir kullanım platformu haline gelmiştir. Discord, her birinin kendi üyeleri, kendi konuları ve kendi kuralları olan çok sayıda sunucunun bulunduğu bir uygulamadır. Kullanıcıların bilgisayarlarından canlı yayın ile oyun veya diğer programları paylaşma ve görüntülü sohbet etmelerine de olanak tanır. Bu yazımızda Discord nedir, Discord nasıl kullanılır, Discord sunucu oluşturma nasıl yapılır gibi soruların yanıtından bahsediyoruz.

Discord Nedir?

Popüler bir grup sohbet uygulaması olan Discord, ilk başta oyunculara topluluk oluşturmak ve onların sesli sohbet edebilmesine olanak tanımak için geliştirildi. 2015 yılında ortaya çıkmasından sonra her türden topluluğun kullandığı bir uygulama haline geldi. Özellikle korona virüs salgınında insanlar evde oldukça daha çok teknolojik olarak sosyalleşince uygulamanın popülerliği çok daha arttı. Son verilere göre Discord, 150 milyondan fazla aktif aylık kullanıcıya sahip.

Discord, yalnızca bilgisayarlarda değil neredeyse tüm cihazlar için kullanabiliyor. Mac, PC, iPhone ve Android cihazlarda kullanılıyor.

Discord Nasıl Kullanılır?

Discord, kullanıcıların birbirleri ile sesli ve yazılı olarak sohbet etmesine olanak tanıyan bir uygulamadır. Discord’da oluşan her topluluğa sunucu adı verilir. Eğer daha önce kullandıysanız Slack ile benzer özellikleri taşımaktadır. Ancak Slack uygulaması daha çok iş alanında kullanılır. Discord ise biraz eğlence ve oyun sektörüne odaklanmış durumdadır.

Sunucu oluşturmak ücretsizdir. Hiçbir ücret ödemeden kendi sunucunuzu oluşturabilir ve arkadaşlarınız ile sesli sohbet odalarında konuşabilirsiniz. Öte yandan sunucunuza metin kanalları ve sesli kanallar ekleyebilirsiniz. Sesli kanallara katıldığınızda kamera açabilir ve görüntülü olarak konuşabilirsiniz. Ekran paylaşımı yaparak sesli kanalda bulunan kullanıcılara bilgisayar ekranınızı paylaşabilir, onları canlı yayın yapabilirsiniz.

Genel olarak her bir sunucu, kendine özel bir konuya adamış olur. Oyun sunucuları, film sunucuları, ders sunucuları ve pek çok türde sunucu mevcuttur.

Discord Sunucu Oluşturma

Tıpkı diğer sunuculara katılmakta olduğu gibi sunucu oluşturmakta ücretsizdir. Discord sunucu oluşturma nasıl yapılır bilmiyorsanız rehberimize size detaylı bir şekilde anlatacağız. Öncelikle Discord uygulamasını açmalısınız. Daha sonra sol taraftaki sunucular bölümünde artı simgesine tıklayın.

Karşınıza gelen yerde ister özel bir sunucu oluşturabilir ister de işinizi hızlandırmak istiyorsanız hazır şablonlardan birini seçebilirsiniz. Hazır şablonlar olarak Oyun, Arkadaşlar, Çalışma Grubu, Sanatçılar ve Zanaatkârlar, Kulüpler ve Yerel Topluluk şablonlarını kullanabilirsiniz.

Ardından sunucunuza bir isim vermeniz gerekmektedir. Dilediğiniz ismi girdikten sonra Sunucuyu Oluştur butonuna tıklayarak siz de bir sunucu sahibi olabilirsiniz.

Artık bir sunucuya sahipsiniz. Sırada metin ve sesli kanalları oluşturmanız gerekmektedir. Bunun için sol taraftaki metin ve sesli kanallar bölümünü kullanacağız. Metin kanalı oluşturmak için “Metin Kanalları” yazısının sağ tarafından bulunan artı simgesine tıklayın. Daha sonra Metin Kanalı’nı seçin ve kanalın ismini girin. Dilerseniz özel kanal olarak işaretleyip sadece sizin istediğiniz kişilerin girmesini seçebilirsiniz. Ardından “Kanal Oluştur” butonuna tıklayın. Sol taraftaki kanal listesine baktığınızda yeni bir metin kanalı oluşturacaksınız. Aynı işlemi Sesli kanal oluşturmak için de kullanabilirsiniz. Bu sefer de sesli bir kanal oluşturmuş olacaksınız. Sesli kanallar ile arkadaşlarınız ile sohbet edebilir, ekran paylaşımı yapabilir ve görüntülü konuşabilirsiniz.

YORUMLAR

Ad

Akıllı telefon,1,Alışkanlıklar,1,Astroloji,4,Başarı,3,Başarılı İnsanlar,1,Bilgisayar,44,Bilim,9,Blockchain,1,Blog,1,Burçlar,3,canlı,1,cansız saçlar,1,cilt,2,CoronaVirus,6,Covid-19,5,ÇayMolası,7,Davet,1,Değişim,1,deney,1,Dijital Pazarlama,58,Doğa Olayları,3,Eğlence,44,ekonomik,1,Eski eşyalar,1,Facebook,16,fayda,1,Fotoğrafçılık,1,Gezi,2,Gözleme,1,Grafik Tasarım,9,Gündem,242,Güzellik,5,Haberler,1,Hız,1,Instagram,57,influencer,50,İnternet,44,İş Dünyası,43,İz Bırakanlar,3,Kıyafet,2,Kişisel Gelişim,4,Kombin,2,Kripto Para,29,Last.fm,2,makyaj,2,Marka Yönetimi,12,Mimari,1,Minimalist,1,Minimalizm,1,Moda,3,Mutfak,1,Netflix,1,Oyun,67,Para,3,Psikoloji,3,Reels,1,Renkler,1,saç,1,Saç dökülmesi,1,Sağlık,25,saten,1,SEO,44,Snapchat,2,Spotify,4,Şık,1,tarayıcı,1,Tarih,2,Tarz,1,Teknoloji,53,Tiktok,18,TopStory,22,Topuklu Ayakkabı,1,Trend,1,Twitch,11,Twitter,16,Uygulama Bilgileri,55,Ürün Önerileri,3,VPN,1,Website kurulumu,11,Whatsapp,11,Wordpress,31,yastık,1,Yaşam,26,Yazılım,26,Yemek,2,Yemektarifi,5,Yeni yıl,1,Yeniden,1,Yenilikler,3,YouTube,45,YüksekSes,15,
ltr
item
Sosyal Medyanın Sesi: Discord Nedir, Nasıl Kullanılır? Discord Sunucu Oluşturma
Discord Nedir, Nasıl Kullanılır? Discord Sunucu Oluşturma
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiyUOev0NmHcgGLxFTh2DfxWDGqDnR8QltAS3CK3lLasaLDRn3GGcXW53TURmy9sQCgDyZbgnIIDhzDIM8hyphenhyphenSogOQO3VgLSG3iTl6Z9r9ZHa_hmkmuUD3v5N8tz04EzJmCSZwjknEI7XtA/s16000/discord-nedir.jpeg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiyUOev0NmHcgGLxFTh2DfxWDGqDnR8QltAS3CK3lLasaLDRn3GGcXW53TURmy9sQCgDyZbgnIIDhzDIM8hyphenhyphenSogOQO3VgLSG3iTl6Z9r9ZHa_hmkmuUD3v5N8tz04EzJmCSZwjknEI7XtA/s72-c/discord-nedir.jpeg
Sosyal Medyanın Sesi
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/2021/04/discord-nedir.html
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/2021/04/discord-nedir.html
true
7051234978584080155
UTF-8
Tüm yayınlar yüklendi Yayın bulunamadı Tamamını gör Devam.. Yanıtla Yanıtı iptal et Sil By AnaSayfa SAYFALAR YAYINLAR TAMAMI SİZİN İÇİN ÖNERİLEN Kategori ARŞİV SEARCH TÜM YAYINLAR Talebiniz ile eşleşen yayın bulunamadı Back Home Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pzt Sal Çrş Perş Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şbt Mar Nis Mayıs Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara hemen 1 dk önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et BU ÖZEL İÇERİK KİLİTLİDİR 1. ADIM: Sosyal medyada paylaşın 2. ADIM: Sosyal medyada paylaştığınız linke tıklayın Tüm Kodu Kopyala Tüm Kodu Seç Tüm kod panoya kopyalandı Kod veya text kopyalanamadı , lütfen [CTRL]+[C] (CMD+C Mac için) uygulayın İçerik Tablosu