İşletmeler İçin Sosyal Medya Kullanımı

İşletmeler İçin Sosyal Medya Kullanımı

İşletmeler ve sosyal medya hakkında hazırladığım bu yazıda işletmeler için sosyal medya kullanımı ipuçlarından bahsettim. Detaylar yazımızda…

Günümüzde işletmeler arasındaki rekabetin en belirleyici faktörlerinden bir tanesi de sosyal medya olmaktadır. Markalar kendi tanıtımlarını artık sosyal medya üzerinden yapıyor. Kampanyalar, ürün tanıtımları ve pazarlama vb. gibi tüm her şey işletmelerin sosyal medya hesapları üzerinden gerçekleştiriliyor.

Sosyal medya kullanımının bu kadar çok yaygınlaştığı bir dönemde sosyal medya kullanmamak işletmelerin yapabileceği en büyük hatalardan bir tanesi olacaktır. Özellikle küçük ölçekli işletmeler, sosyal medya pazarlama çalışmaları sayesinde daha çabuk bir büyümeye gidiyor.

Bu yazı ile birlikte işletmeniz için sosyal medyayı daha doğru bir şekilde kullanacaksınız. Daha büyük bir kitleye markanızı tanıtarak müşteri ve gelir bazında büyük bir yükselişe geçeceksiniz.

1- Kaliteli içerikler paylaşın

Bir ürün pazarlaması yapılırken iletişim en önemli unsurlardan bir tanesidir. Sosyal medyada müşterileriniz ile en iyi iletişime geçme yolu, kaliteli içerikler paylaşmaktan geçer. Instagram, Twitter, Facebook ve LinkedIn gibi sosyal medya hesaplarınıza göze hitap eden tasarımlar ile gönderiler hazırlayın.

Profesyonel tasarımlar olması gerektiği için bu konuda bilginiz yoksa bir tasarımcı ile anlaşabilirsiniz. Markanızın kampanyaları, imkanları ve hizmetleri konusunda paylaşımlar hazırlayarak müşterilerinizi işletmenize çekebilirsiniz.

2- Diğer işletmelerden ilham alın

Sosyal medya hesabınızı yönetmeye çalışırken bazı şeyleri nasıl yapacağınızı tam olarak kestirememiş olabilirsiniz. Diğer işletmelerden ilham alarak bunun önüne geçebilirsiniz. Ancak kesinlikle tamamen aynısını kopyalamamalısınız. Bu hem firmanızın itibarını düşürür hem de telif hakkı gibi yasal durumlar ile başınızı belaya sokabilir. Ufak ilhamlardan zarar gelmeyecektir, dozunu kaçırmadığınız sürece hiçbir sıkıntı çekmezsiniz. Hatta daha iyi bir sosyal medya hesabını müşterilerinize sunabilirsiniz.

3- Sosyal medya fenomenleri ile anlaşın

İşletmeniz ile sosyal medyada yeni olabilirsiniz. Ancak daha önceden sosyal medyada fenomen olmuş ve milyonlarca takipçiye sahip olan birçok kişi var. Bu fenomenler ile anlaşarak markanızın reklamını yapmasını isteyebilirsiniz. Tabii bunun için bir miktar ücret ödemeniz gerekebilir. İşletmenizi en hızlı şekilde sosyal medyada tanıtmanızın yolu fenomenler olabilir. Ancak bunu yapmadan önce hesabınızın düzenli ve göze hitap eden bir şekilde olmasına dikkat edin.

Örneğin, sosyal medyada satış yapıyorsanız bol miktarda ürününüz bulunsun. Çünkü fenomenlerin takipçileri işletmenizin profiline girdiğinde boş bir sayfayla karşılaşırsa hemen geri çıkacaktır. Bunun da size hiçbir faydası olmaz. Profilinize girdikten sonra “burada neler varmış” diyerek gezinmesini sağlayacak bir profil düzeni oluşturmalısınız.

4- Bağlantıları doğru kullanın

İşletme hesaplarının ürünlerini paylaştıkları gönderilere baktığınızda bir internet sitesi bağlantısı görürsünüz. Müşterileri internet sitelerine yönlendirmek için “https://bit.ly/3n7YviU” gibi bağlantılar içeren Facebook ve Twitter gönderileri bulunur. Bu gibi bağlantılar aslında birçok markanın yaptığı büyük bir yanlıştır. Hiçbir anlamı olmayan harf ve sayılardan oluşan bu bağlantılar aslında kullanıcı da hiçbir ilgi uyandırmayacaktır.

Bunun için markanızın isminin bulunduğu bir bağlantı kullanmanızı tercih ederiz. İnternet sitenizin doğrudan bağlantısını kullandığınız çok uzun bir bağlantı olacaktır. Bu nedenle kendi alan adınızı kullanarak ya da markanızın isminin geçtiği yeni bir alan adı satın alarak bir link kısaltma servisi kurun. Ardından ürünlerinizi paylaşırken bu link kısaltma servisindeki bağlantıları kullanın.

Marka isminin bulunduğu bağlantılar, anlamsız bağlantılara göre %39 daha fazla tıklama aldığı görülmektedir. Bu nedenle “ayakkabici.com/sporayakkabi123” şeklindeki bağlantılar kullanarak paylaşım yapmak her zaman sizi daha ileri taşıyacaktır.

Yazımızın sonuna geldik. İşletmeler için sosyal medya kullanımı yazımız hakkında merak ettiğiniz bir soru varsa yorumlar bölümünden bize sormaya çekinmeyin.

YORUMLAR

Ad

Akıllı telefon,1,Alışkanlıklar,1,Astroloji,4,Başarı,3,Başarılı İnsanlar,1,Bilgisayar,44,Bilim,9,Blockchain,1,Blog,1,Burçlar,3,canlı,1,cansız saçlar,1,cilt,2,CoronaVirus,6,Covid-19,5,ÇayMolası,7,Davet,1,Değişim,1,deney,1,Dijital Pazarlama,58,Doğa Olayları,3,Eğlence,44,ekonomik,1,Eski eşyalar,1,Facebook,16,fayda,1,Fotoğrafçılık,1,Gezi,2,Gözleme,1,Grafik Tasarım,9,Gündem,242,Güzellik,5,Haberler,1,Hız,1,Instagram,57,influencer,50,İnternet,44,İş Dünyası,43,İz Bırakanlar,3,Kıyafet,2,Kişisel Gelişim,4,Kombin,2,Kripto Para,29,Last.fm,2,makyaj,2,Marka Yönetimi,12,Mimari,1,Minimalist,1,Minimalizm,1,Moda,3,Mutfak,1,Netflix,1,Oyun,67,Para,3,Psikoloji,3,Reels,1,Renkler,1,saç,1,Saç dökülmesi,1,Sağlık,25,saten,1,SEO,44,Snapchat,2,Spotify,4,Şık,1,tarayıcı,1,Tarih,2,Tarz,1,Teknoloji,53,Tiktok,18,TopStory,22,Topuklu Ayakkabı,1,Trend,1,Twitch,11,Twitter,16,Uygulama Bilgileri,55,Ürün Önerileri,3,VPN,1,Website kurulumu,11,Whatsapp,11,Wordpress,31,yastık,1,Yaşam,26,Yazılım,26,Yemek,2,Yemektarifi,5,Yeni yıl,1,Yeniden,1,Yenilikler,3,YouTube,45,YüksekSes,15,
ltr
item
Sosyal Medyanın Sesi: İşletmeler İçin Sosyal Medya Kullanımı
İşletmeler İçin Sosyal Medya Kullanımı
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjxa8z6iL_32O-6Ty7M9ZSU1zvOBeAxD2-TK1EprjHJejNtay8rNQU0w6aSMP-JMNl_19tUugy6bm6crHLb9MdQX6l6qU_Yf6iwcWsNJaC5dTzaP0tWZ_tC82vUhA3kzrOOSGDdF7GAJug/s16000/isletmeler+icin+sosyal+medya+kullanimi.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjxa8z6iL_32O-6Ty7M9ZSU1zvOBeAxD2-TK1EprjHJejNtay8rNQU0w6aSMP-JMNl_19tUugy6bm6crHLb9MdQX6l6qU_Yf6iwcWsNJaC5dTzaP0tWZ_tC82vUhA3kzrOOSGDdF7GAJug/s72-c/isletmeler+icin+sosyal+medya+kullanimi.png
Sosyal Medyanın Sesi
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/2020/10/isletmeler-icin-sosyal-medya-kullanimi.html
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/2020/10/isletmeler-icin-sosyal-medya-kullanimi.html
true
7051234978584080155
UTF-8
Tüm yayınlar yüklendi Yayın bulunamadı Tamamını gör Devam.. Yanıtla Yanıtı iptal et Sil By AnaSayfa SAYFALAR YAYINLAR TAMAMI SİZİN İÇİN ÖNERİLEN Kategori ARŞİV SEARCH TÜM YAYINLAR Talebiniz ile eşleşen yayın bulunamadı Back Home Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pzt Sal Çrş Perş Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şbt Mar Nis Mayıs Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara hemen 1 dk önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et BU ÖZEL İÇERİK KİLİTLİDİR 1. ADIM: Sosyal medyada paylaşın 2. ADIM: Sosyal medyada paylaştığınız linke tıklayın Tüm Kodu Kopyala Tüm Kodu Seç Tüm kod panoya kopyalandı Kod veya text kopyalanamadı , lütfen [CTRL]+[C] (CMD+C Mac için) uygulayın İçerik Tablosu