Python Nedir? Python ile Neler Yapılır?


 

Python Nedir? Python ile Neler Yapılır?

Yüksek seviyeli ve pek çok farklı proje geliştirme imkanı sunan Python, 90’lı yıllarda geliştirilen ve günümüzde büyük bir kitle tarafından kullanılan bir programlama dilidir. Python programlama dili, web ve mobil uygulamaların yanı sıra daha çok makine diline yakındır. Eğer yeni yeni programlama öğrenmeye başlıyorsanız çevrenizdeki kişilerin size “Python öğren” tavsiyesini vermiş olması çok büyük bir ihtimaldir. Çünkü diğer programlama dillerine göre daha basit bir söz dizimine sahiptir. Bu sayede öğrenmesi de bir o kadar kolay olur. Peki, Python nedir ve Python ile neler yapılır? Gelin hep birlikte bu soruların cevabını öğrenelim.

Eğer siz de yazılım öğrenmek istiyorum diyorsanız bağlantıya tıklayarak detaylı yazımıza gidebilirsiniz.

Python Nedir?

Python, yorumlanabilir, yüksek seviyeli ve genel amaçlı bir programlama dilidir. Python’ın söz dizimi daha okunabilir kodlardan oluşur Dil yapıları ve nesne yönelimli yaklaşımı sayesinde yazılımcılar, küçük ve büyük projeler için uygun kodları yazabiliyor.

Python programlama dili, dinamik olarak yazılmaktadır. Yapılandırılmış, nesne yönelimli ve işlevsel programlama da bunlara dahil olmak üzere pek çok programlama paradigmasını desteklemektedir.

1980’li yılların sonunda geliştirilmeye başlanan ve 1991 yılında piyasaya sürülen Python, 2000 yılında 2.0 sürümüne geçiş yaptı. 2008 yılında Python 3.0 duyuruldu. Son olarak 5 Ekim 2020 tarihinde Python’ın en güncel sürümü olan 3.9.0 yayınlandı.

Neden Python Kullanmalıyım?

Python’ın kullanılması için pek çok çeşitli neden vardır. İşte maddeler halinde neden Python kullanmalıyım sorusunun cevabı.

·        Yorumsal dili sayesinde oldukça kolay öğrenilen bir programlama dilidir.

·        Herhangi bir projeyi geliştirirken kullanacağınız veriler, Python’da hazır bir şekilde sizi bekler.

·        Az kod yazarak çok sayıda iş üretebilme imkanı sunar.

·        Python altyapısı sayesinde fazla detaya girmeden istediğiniz programı yazıp bitirebilirsiniz.

·        Kullanımı basit olduğu için başkalarının yazdığı programları da kolay anlarsınız.

·        Apple ürünü bilgisayarda Python otomatik olarak yüklü gelir. Windows bilgisayarlarda Python’ı sizin indirmeniz gerekir.

Python ile Neler Yapılır?

Python öğrenmek isteyen kişilerin en çok merak ettiği konulardan biri de Python ile neler yapılır sorusu oluyor. Çünkü geliştirmek istedikleri proje için hangi programlama dilini kullanmaya karar vermek için bu sorunun cevabı gereklidir. Python ile pek çok şey yapabilirsiniz. Python, Windows ve Mac gibi işletim sistemlerinin yanı sıra Android gibi mobil işletim sistemlerinde de stabil olarak çalışan bir programlama dilidir.

·        Web sayfası tarama

·        Web geliştirme (Django, Pylons, Web2py, Flask gibi frameworkler ile yapılır.)

·        Veri Yapıları ve Klasik Algoritmalar

·        Plugin (Eklenti)

·        Kütüphane (Library)

·        Veri Bilimi

·        Ağ (Network)

·        Kriptoloji

·        OpenCV (Yüz tanıma gibi)

·        Oyun (AI algoritmaları ile oyun yazılabilir)

Python Avantajları Nelerdir?

·        Ücretsiz olarak kullanılır.

·        Gelişmiş bir programlama dilidir. Her tür proje geliştirilebilir.

·        Programlamacılar internet ağı üzerinden eş zamanlı olarak birlikte proje geliştirebilir. Kişiler yan yana olmasa dahi Python ile program yazabilir.

·        Öğrenmesi ve anlaması kolaydır.

·        Python ile yazılan programlar kolay okunur.

·        Standart kütüphanelere sahiptir.

·        Az satırda kod yazarak çok işlevli programlar yapılabilir.

·        Çok fazla kullanılan bir programlama dili olduğu için Python ile program yazarken karşınıza çıkan bir sorunun çözümünü internette aratarak bulabilirsiniz.

·        Sıfırdan Python öğrenmek için sayısız eğitim setine ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda pek çok başarılı ücretsiz eğitim setleri vardır.

·        Farklı platformlar üzerinde kullanılsa dahi herhangi bir veri kaybı yaşanmaz.

·        Aynı kodları kullanarak farklı platformlarda çalışmalar yapılabilir.

·        Yazılım öğrenmeye yeni başlayanlar için en uygun programlama dilinin Python olduğu söylenir.

YORUMLAR

Ad

Akıllı telefon,1,Alışkanlıklar,1,Astroloji,4,Başarı,3,Başarılı İnsanlar,1,Bilgisayar,44,Bilim,9,Blockchain,1,Blog,1,Burçlar,3,canlı,1,cansız saçlar,1,cilt,2,CoronaVirus,6,Covid-19,5,ÇayMolası,7,Davet,1,Değişim,1,deney,1,Dijital Pazarlama,58,Doğa Olayları,3,Eğlence,44,ekonomik,1,Eski eşyalar,1,Facebook,16,fayda,1,Fotoğrafçılık,1,Gezi,2,Gözleme,1,Grafik Tasarım,9,Gündem,242,Güzellik,5,Haberler,1,Hız,1,Instagram,57,influencer,50,İnternet,44,İş Dünyası,43,İz Bırakanlar,3,Kıyafet,2,Kişisel Gelişim,4,Kombin,2,Kripto Para,29,Last.fm,2,makyaj,2,Marka Yönetimi,12,Mimari,1,Minimalist,1,Minimalizm,1,Moda,3,Mutfak,1,Netflix,1,Oyun,67,Para,3,Psikoloji,3,Reels,1,Renkler,1,saç,1,Saç dökülmesi,1,Sağlık,25,saten,1,SEO,44,Snapchat,2,Spotify,4,Şık,1,tarayıcı,1,Tarih,2,Tarz,1,Teknoloji,53,Tiktok,18,TopStory,22,Topuklu Ayakkabı,1,Trend,1,Twitch,11,Twitter,16,Uygulama Bilgileri,55,Ürün Önerileri,3,VPN,1,Website kurulumu,11,Whatsapp,11,Wordpress,31,yastık,1,Yaşam,26,Yazılım,26,Yemek,2,Yemektarifi,5,Yeni yıl,1,Yeniden,1,Yenilikler,3,YouTube,45,YüksekSes,15,
ltr
item
Sosyal Medyanın Sesi: Python Nedir? Python ile Neler Yapılır?
Python Nedir? Python ile Neler Yapılır?
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj-lidQSyAkFCPss_BrSn85OQEz9VZ-z7bE3CvqdN2kpcpbBB-T0YPegRMPluwgjIQQxk0VSf-j23dVmR_it11JT-vv4knmi9hHC34A9vVUkwDmFTyID_VjnxatKMcjrToRCT8qRSuEeOQ/s16000/python.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj-lidQSyAkFCPss_BrSn85OQEz9VZ-z7bE3CvqdN2kpcpbBB-T0YPegRMPluwgjIQQxk0VSf-j23dVmR_it11JT-vv4knmi9hHC34A9vVUkwDmFTyID_VjnxatKMcjrToRCT8qRSuEeOQ/s72-c/python.jpg
Sosyal Medyanın Sesi
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/2020/11/python-nedir-python-ile-neler-yapilir.html
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/2020/11/python-nedir-python-ile-neler-yapilir.html
true
7051234978584080155
UTF-8
Tüm yayınlar yüklendi Yayın bulunamadı Tamamını gör Devam.. Yanıtla Yanıtı iptal et Sil By AnaSayfa SAYFALAR YAYINLAR TAMAMI SİZİN İÇİN ÖNERİLEN Kategori ARŞİV SEARCH TÜM YAYINLAR Talebiniz ile eşleşen yayın bulunamadı Back Home Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pzt Sal Çrş Perş Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şbt Mar Nis Mayıs Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara hemen 1 dk önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et BU ÖZEL İÇERİK KİLİTLİDİR 1. ADIM: Sosyal medyada paylaşın 2. ADIM: Sosyal medyada paylaştığınız linke tıklayın Tüm Kodu Kopyala Tüm Kodu Seç Tüm kod panoya kopyalandı Kod veya text kopyalanamadı , lütfen [CTRL]+[C] (CMD+C Mac için) uygulayın İçerik Tablosu