Yazılım Mühendisliği Nedir? Nasıl Olunur?


Yazılım Mühendisliği Nedir? Nasıl Olunur?

Teknolojinin ilerlemesi ile birlikte internetin günlük hayatımızda yeri de epey bir artmıştır. Bu nedenle internet alanında kullanıcılara daha çok özellik ve daha çok kolaylık sağlamak için şirketler çeşitli yazılımlar geliştirir. Bunları ücretli ya da ücretsiz sunarak gelir elde eder. Tabii ki de bu yazılımları geliştiren bir kişi ve kişiler vardır. İşte bunlar yazılım mühendisleri olur. Peki, yazılım mühendisliği nedir, nasıl olunur? Gelin hep birlikte bakalım.

Yazılım Mühendisliği Nedir?

Yazılım mühendisi; internet siteleri, otomotiv, telekomünikasyon, uzay teknolojisi, fabrika makineleri vb. sektörler başta olmak üzere bütün elektronik cihazların yazılımlarını hazırlayan kişidir. Bilgisayar üzerinde yazdıkları programlama dillerini bilgisayar tabanlı elektronik ürünlere entegre ederek onların çalışma prensibini belirler. Yazılım mühendisi, kişilerin ihtiyaçlarını analiz etme ve bu ihtiyaçlara yönelik yazılımlar tasarlama, geliştirme ve test etme aşamalarından sorumlu olan kişidir.

Yazılım mühendisliği mesleği, şirketlerin dijitalleşme ve elektronik cihazların bilgisayar tabanlı şekilde üretilerek kolay bir kullanıma sahip olma isteği ile en çok ihtiyaç duyulan mesleklerden biri haline gelmiştir. Software Engineering olarak bilinen bu bölüm günümüzde en çok personel açığı olan mesleklerden biridir.



Yazılım Mühendisi Ne İş Yapar?

Yazılım mühendisleri bilgisayar kullanarak farklı programlama dillerini yazmakla sorumludur. Programlama dillerinin özelliklerini kullanarak çeşitli alanlara yardımcı olarak yazılımlar geliştirilir. Bu alanlara telekomünikasyon, otomotiv, uzay teknolojisi, oyun, hastane, sağlık, yapay zeka vb. sektörler örnek verilebilir.

Şirketler, yazılım mühendisinden belli bir konuda yazılım projesi geliştirmesini ister. Yazılım mühendisi ise ilk olarak bu projeyi tasarlar. Hangi programlama dilini kullanacak, hangi aşamalardan ilerleyecek? Tüm bunları projeye başlamadan önce planlar. Planını yaptıktan sonra kod yazmaya başlar. Kodlama aşaması sona erdikten sonra test aşamaları başlar. Projeyi her yönüyle test eder. Yazılım sorunsuz çalışması için gerekli düzenlemeleri yapar. Örneğin, bir internet sitesi kodlarken her tarayıcı için tek tek kontrol etmelidir, her mobil cihaz boyutu için tek tek kontrol etmelidir. [post_ads]

Yazılım Mühendisi Olmak İsteyen Kişilerin Özellikleri Neler Olmalıdır?

Tasarım yeteneği: Yazılım mühendisi olmak isteyen bir kişide tasarım yeteneği olmalıdır. Photoshop, Illustrator gibi programlama en azından temel seviyede hakim olmalıdır. Çünkü her projenin ilk olarak bir tasarım geliştirme aşaması vardır.

Fen ve matematik bilgisi: Mühendislik bölümlerinin tamamında fen dersleri (yani fizik, kimya, biyoloji) ve matematik dersleri bulunur. Yazılım mühendisi olmak isteyen kişiler bu derslere ilgili ve bilgili olmalıdır.

Dikkatli ve sabırlı çalışma: Yazılım, sabır gerektiren bir iştir. Proje bir günde de bitebilir, bir haftada da. Bazen aylar süren projeler bile geliştirebilirsiniz. Yazılım projesi geliştirirken dikkatli olmalısınız. Çünkü bir noktalı virgül bile bütün bir projeyi baştan aşağı kontrol etmenize ve haliyle saatlerinize neden olabilir.

Gelişime açık olmalı: Yazılım sektörü sürekli gelişen bir alandır. Her geçen gün yeni özellikler, yeni programlama dilleri ve yeni gelişmeler yaşanır. İyi bir yazılım mühendisi olmak için tüm bunlardan haberdar olmak ve araştırmak gerekir.

Yazılım Mühendisi Nasıl Olunur?

Ülkemizdeki üniversitelerde dört yıllık yazılım mühendisliği bölümü vardır. Üniversite sınavlarına girerek bu bölümü kazanabilir ve diploma alabilirsiniz. Diplomaya sahip olduğunuz için şirketler sizinle çalışmaya daha çok tercih eder. Ancak programlama dilleri öğrenerek de yazılım mühendisleri ile aynı kıdemde şirketlerde iş bulabilirsiniz. Fakat bunun için kendinizi büyük ölçüde geliştirmeniz ve yaptığınız projelerle şirketlerin gözüne girmeniz gerekir. Kısacası yazılım mühendisi olmak için yazılım bilmeniz çoğu zaman yeterli olacaktır.

YORUMLAR

Ad

Akıllı telefon,1,Alışkanlıklar,1,Astroloji,4,Başarı,3,Başarılı İnsanlar,1,Bilgisayar,44,Bilim,9,Blockchain,1,Blog,1,brand identity,1,brand tone,1,Burçlar,3,canlı,1,cansız saçlar,1,cilt,2,CoronaVirus,6,Covid-19,5,ÇayMolası,7,Davet,1,define brand voice,1,Değişim,1,deney,1,Dijital Pazarlama,58,Doğa Olayları,3,Eğlence,42,ekonomik,1,eng,2,Eski eşyalar,1,Facebook,16,fayda,1,Fotoğrafçılık,1,Gezi,2,Gözleme,1,Grafik Tasarım,9,Gündem,242,Güzellik,5,Haberler,1,Hız,1,Instagram,57,influencer,50,İnternet,38,İş Dünyası,43,İz Bırakanlar,3,Kıyafet,2,Kişisel Gelişim,4,Kombin,2,Kripto Para,29,Last.fm,2,makyaj,2,marka kimliği,1,Marka sesi,1,Marka tonu,1,Marka Yönetimi,13,Mimari,1,Minimalist,1,Minimalizm,1,Moda,3,Mutfak,1,Netflix,1,Oyun,66,Para,3,Psikoloji,3,Reels,1,Renkler,1,saç,1,Saç dökülmesi,1,Sağlık,25,saten,1,SEO,44,Snapchat,2,social media personality,1,social media tone,1,sosyal medya tonu,1,sosyal medyanın sesi,2,SosyalMedyanınSesi,1,Spotify,3,Şık,1,tarayıcı,1,Tarih,2,Tarz,1,Teknoloji,53,Tiktok,18,TopStory,25,Topuklu Ayakkabı,1,Trend,1,Twitch,11,Twitter,16,Uygulama Bilgileri,54,Ürün Önerileri,3,voice of social media,2,VPN,1,Website kurulumu,11,Whatsapp,11,Wordpress,31,yastık,1,Yaşam,26,Yazılım,25,Yemek,2,Yemektarifi,5,Yeni yıl,1,Yeniden,1,Yenilikler,3,YouTube,45,YüksekSes,15,
ltr
item
Sosyal Medyanın Sesi: Yazılım Mühendisliği Nedir? Nasıl Olunur?
Yazılım Mühendisliği Nedir? Nasıl Olunur?
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgxW-_goTB0pONuAQBp9Aed49IRynX0WDWVp_1-DXNlctC3pNIPU4kTFaK-t6n-Gn24u0dF41mjPrHLSxuoSEL2gjWMG54mFcN3so3WFo5-F77H82kW3EG5OTYh_Hybs5uJBRsoUpDpdf8/s16000/yazilim-muhendisligi-nedir.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgxW-_goTB0pONuAQBp9Aed49IRynX0WDWVp_1-DXNlctC3pNIPU4kTFaK-t6n-Gn24u0dF41mjPrHLSxuoSEL2gjWMG54mFcN3so3WFo5-F77H82kW3EG5OTYh_Hybs5uJBRsoUpDpdf8/s72-c/yazilim-muhendisligi-nedir.jpg
Sosyal Medyanın Sesi
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/2020/11/yazilim-muhendisligi-nedir.html
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/2020/11/yazilim-muhendisligi-nedir.html
true
7051234978584080155
UTF-8
Tüm yayınlar yüklendi Yayın bulunamadı Tamamını gör Devam.. Yanıtla Yanıtı iptal et Sil By AnaSayfa SAYFALAR YAYINLAR TAMAMI SİZİN İÇİN ÖNERİLEN Kategori ARŞİV SEARCH TÜM YAYINLAR Talebiniz ile eşleşen yayın bulunamadı Back Home Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pzt Sal Çrş Perş Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şbt Mar Nis Mayıs Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara hemen 1 dk önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et BU ÖZEL İÇERİK KİLİTLİDİR 1. ADIM: Sosyal medyada paylaşın 2. ADIM: Sosyal medyada paylaştığınız linke tıklayın Tüm Kodu Kopyala Tüm Kodu Seç Tüm kod panoya kopyalandı Kod veya text kopyalanamadı , lütfen [CTRL]+[C] (CMD+C Mac için) uygulayın İçerik Tablosu