VPN Nedir? VPN Ne İşe Yarar?

 


VPN Nedir?

VPN ya da Virtual Private Network, genellikle erişimi yasaklanan internet sitelerine girmek için kullanılır. Bir başka neden olarak da internetteki kimliği gizlemek için de kullanılır. Peki, VPN nedir, VPN ne işe yarar, en iyi VPN nelerdir? Gelin bu yazımızda VPN hakkında bilmeniz gereken her şeye göz atalım.

VPN Açılımı Nedir?

VPN açılımı, Virtual Private Network şeklinde ifade edilir. Türkçe dilindeki karşılığı ise “Sanal Özel Ağ” olarak söylenir. İsminden de anlaşıldığı gibi sanal ortamda size özel oluşturulan bir ağdır. VPN’e bağlanan bir kişi sunucu üzerinden kendi bulunduğu konumdan başka bir yerdeki sunucu ile bağlantı kurabilir. Bağlantı kurduğu sunucu üzerinden internette gezinmeye devam edebilir. Böylece yerini değiştirmiş olacaktır.

VPN Ne İşe Yarar?

VPN’in pek çok kullanım alanı vardır. Çok fazla kullanım alanının olması ile birlikte VPN kullanımı da yaygınlaşmıştır. Peki, VPN ne işe yarar?

·         Erişimi yasak ya da riskli internet sitelerine güvenli giriş yapmak

·         Torrent indirme sitelerindeki belli konumlarda bulunan avantajlardan yararlanmak

·         Okul ve iş ağlarına; evden ya da herhangi bir başka bölgeden bağlantı kurmak

·         Ülkelere özel olan ve coğrafi bölge nedeni yüzünden erişilemeyen internet bağlantısından faydalanmak

·         İnternette bulunan kötü amaçlı üçüncü şahıslardan korunmak

·         Şifresiz bir ağa bağlantı kurulduğunda kişisel bilgileri korumak

·         Gerçek konumunuzu gizleyerek çevrimiçi olarak biraz olsa da anonim olmak

·         Torrent sırasında oturum açmaya karşı kendinizi korumak

·         Güvenilir olmayan Wi-Fi bağlantı noktalarında gezinmekten kendinizi korumak

Bugünlerde pek çok insan, farklı bir ülkedeki içeriği izlemek için coğrafi kısıtlamaları aşmak ve torrent kullanmak için bir VPN kullanıyor. Bir kafede çalışırken kendinizi korumak için hala çok kullanışlıdı ancak artık tek kullanım alanı bu değildir.

En İyi VPN’ler Nelerdir?

İhtiyaçlarınıza bağlı olarak ya iş yerinizden bir VPN kullanabilir, kendiniz bir VPN sunucusu oluşturabilir ya da bazen evinizin dışında bir sunucu barındırabilirsiniz. Ancak gerçekçi olarak insanların büyük çoğunluğu torrent kullanırken ya da onlara yardım ederken onları koruyacak bir şeyler arıyor. Ülkelerinden erişemedikleri bazı medyaları izlemek için VPN kullanılıyor.

VPN kullanmak için aşağıdaki en iyi VPN’ler listesinde yer alanlardan birini seçerek internet sitesini gidip üye olmanız yeterlidir. Daha sonra Windows PC, Mac, Android, iPhone veya iPad’iniz için VPN uygulamasını indirip kullanmaya başlayabilirsiniz.

·         ExpressVPN - Bu VPN sunucusu, kullanım kolaylığı, gerçekten hızlı sunucuların en iyi kombinasyonuna sahiptir ve hepsi ucuz bir fiyata medya akışını ve torrentleri destekler.

·         Tunnelbear - Bu VPN'in kullanımı gerçekten çok kolaydır, kafede kullanmak için harikadır ve (sınırlı) bir ücretsiz katmanı vardır. Yine de medyayı torrent veya akış için iyi değil.

·         StrongVPN - Kullanımı diğerleri kadar kolay değildir, ancak bunları medya torrentleri ve akışları için kesinlikle kullanabilirsiniz.

VPN Nasıl Çalışır?

Bilgisayarınızı veya akıllı telefon ya da tablet gibi başka bir cihazı bir VPN’e bağladığınızda, cihz VPN ile aynı yerel ağdaymış gibi davranır. Tüm ağ trafiğiniz güvenli bir VPN bağlantısı üzerinden gönderilir. Cihazınız ağ üzerindeymiş gibi davrandığından bu dünyanın diğer ucundayken bile yerel ağ kaynaklarına güvenli bir şekilde erişmenizi sağlar. Ayrıca, interneti VPN’nin bulunduğu yerde bulunuyormuşsunuz gibi kullanabileceksiniz. Bu da genel Wi-Fi kullanıyorsanız veya coğrafi olarak engellenmiş wb sitelerine erişmek istiyorsanız bazı avantajları vardır.

Bir VPN’e bağlıyken internette gezindiğinizde bilgisayarınız şifreli VPN bağlantısı üzerinden web sitesiyle iletişim kurar. VPN, talebi sizin için iletir ve yanıtı web sitesinden güvenli bağlantı üzerinden geri iletir.

YORUMLAR

Ad

Akıllı telefon,1,Alışkanlıklar,1,Astroloji,4,Başarı,3,Başarılı İnsanlar,1,Bilgisayar,44,Bilim,9,Blockchain,1,Blog,1,Burçlar,3,canlı,1,cansız saçlar,1,cilt,2,CoronaVirus,6,Covid-19,5,ÇayMolası,7,Davet,1,Değişim,1,deney,1,Dijital Pazarlama,58,Doğa Olayları,3,Eğlence,44,ekonomik,1,Eski eşyalar,1,Facebook,16,fayda,1,Fotoğrafçılık,1,Gezi,2,Gözleme,1,Grafik Tasarım,9,Gündem,242,Güzellik,5,Haberler,1,Hız,1,Instagram,57,influencer,50,İnternet,44,İş Dünyası,43,İz Bırakanlar,3,Kıyafet,2,Kişisel Gelişim,4,Kombin,2,Kripto Para,29,Last.fm,2,makyaj,2,Marka Yönetimi,12,Mimari,1,Minimalist,1,Minimalizm,1,Moda,3,Mutfak,1,Netflix,1,Oyun,67,Para,3,Psikoloji,3,Reels,1,Renkler,1,saç,1,Saç dökülmesi,1,Sağlık,25,saten,1,SEO,44,Snapchat,2,Spotify,4,Şık,1,tarayıcı,1,Tarih,2,Tarz,1,Teknoloji,53,Tiktok,18,TopStory,22,Topuklu Ayakkabı,1,Trend,1,Twitch,11,Twitter,16,Uygulama Bilgileri,55,Ürün Önerileri,3,VPN,1,Website kurulumu,11,Whatsapp,11,Wordpress,31,yastık,1,Yaşam,26,Yazılım,26,Yemek,2,Yemektarifi,5,Yeni yıl,1,Yeniden,1,Yenilikler,3,YouTube,45,YüksekSes,15,
ltr
item
Sosyal Medyanın Sesi: VPN Nedir? VPN Ne İşe Yarar?
VPN Nedir? VPN Ne İşe Yarar?
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjwgAgET_VsSljewMDc4OY1QXL1fQgfSSqUuhyUrhN6uh_2ZH5lwVC0zK2eMJTA4qUxgkjT0H664xG9IpEwReC3TjNTvAO8WLs8LlOkdGQ2tRs1ZoHAApmaoZhubYgtPRqWSomRWnmtxr4/w640-h360/image.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjwgAgET_VsSljewMDc4OY1QXL1fQgfSSqUuhyUrhN6uh_2ZH5lwVC0zK2eMJTA4qUxgkjT0H664xG9IpEwReC3TjNTvAO8WLs8LlOkdGQ2tRs1ZoHAApmaoZhubYgtPRqWSomRWnmtxr4/s72-w640-c-h360/image.png
Sosyal Medyanın Sesi
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/2021/03/vpn-nedir-vpn-ne-ise-yarar.html
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/2021/03/vpn-nedir-vpn-ne-ise-yarar.html
true
7051234978584080155
UTF-8
Tüm yayınlar yüklendi Yayın bulunamadı Tamamını gör Devam.. Yanıtla Yanıtı iptal et Sil By AnaSayfa SAYFALAR YAYINLAR TAMAMI SİZİN İÇİN ÖNERİLEN Kategori ARŞİV SEARCH TÜM YAYINLAR Talebiniz ile eşleşen yayın bulunamadı Back Home Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pzt Sal Çrş Perş Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şbt Mar Nis Mayıs Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara hemen 1 dk önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et BU ÖZEL İÇERİK KİLİTLİDİR 1. ADIM: Sosyal medyada paylaşın 2. ADIM: Sosyal medyada paylaştığınız linke tıklayın Tüm Kodu Kopyala Tüm Kodu Seç Tüm kod panoya kopyalandı Kod veya text kopyalanamadı , lütfen [CTRL]+[C] (CMD+C Mac için) uygulayın İçerik Tablosu