Teknik Analiz: 12 Popüler Mum Grafik Formasyonları

 


Teknik Analiz: 12 Mum Grafik Formasyonu

Kripto paralar, hisse senetleri ve döviz gibi yatırım araçlarına yatırım yapmak istediğinizde doğru alım satım noktaları belirlemek, fiyatın hangi yöne doğru ilerleyeceğini önceden tahmin etmek için teknik analiz yapmak gerekir. Bu rehberimizde sizlere teknik analizde en çok kullanılan 12 mum grafik formasyonu hakkında bahsedeceğiz.

Mum Grafik Formasyonları

Mum grafikler, fiyatların hangi yönde ilerleyeceğini en iyi belirten teknik analiz formasyonlarından biridir. Yatırımcılar, grafikleri inceleyerek yatırım yaptıkları araçların hangi yönde fiyatlanacağı konusunda bilgi sahibi olurlar.

Not: Bu rehberde yer alan hiçbir bilgi yatırım tavsiye değildir. Yapılan yatırımlar, yatırım yapan kişinin sorumluluğundadır.

Yükseliş Mum Formasyonları

Çekiç – Ters Çekiç

Çekice benzediği için bu ismi alan mum formasyonu genellikle bir düşüş trendinin bittiğine işaret eder. Çekiç ya da ters çekiç görüldüğü takdirde düşüş sona erip yeniden yükseliş trendi başlayacaktır. Aşağıdaki görselleri incelediğinizde daha iyi anlayabilirsiniz.





Üç Beyaz Asker

Üç beyaz asker formasyonu, yükselişi gösteren mum grafiklerinden biridir. Bir mum, önceki mumun gövdesinden başlayarak alt ve üst fitil olmadan en yüksekte kapanış yaptığında bir sonraki mum, ortadaki mumun gövdesine kadar düşüp yeniden yükselişine devam eder.



Harami Boğa

Harami boğa formasyonu için uzun bir kırmızı muma ihtiyaç vardır. Daha sonraki yeşil mum, bir önceki kırmızı mumun gövdesi içinde yer almalıdır. Bu satışın azaldığını ve yeniden yükselişin başlayacağı sinyalini verir.



Düşüş Mum Formasyonları

Asılı Adam

Çekiç formasyonunun tam tersi şeklindedir. Yeşil mumların ardından kırmızı bir çekiç mumu oluştuğunda artık yükseliş trendinin sona erdiği ve artık düşüşün başladığı ön görülür.



Kayan Yıldız

Kayan yıldız formasyonunda yeşil mumların ardından uzun bir üst fitil atan kırmızı mum ile kapanış olduğunda düşüş beklenir. Bu mumun ardından formasyonun doğrulanması için sonraki mumların da kapanması beklenir.



Üç Siyah Karga

Üç siyah karga formasyonunda, kendinden önceki mumun gövdesinde açılan mumun ardından üç tane kırmızı mum gözükür. Üç beyaz asker formasyonunun tam tersi şeklinde düşüşü gösterir.



Harami Ayı

Harami ayı formasyonu, harami boğa formasyonunun tam tersidir. Üç yeşil mumun ardından, üç kırmızı mumun gözüktüğü bir formasyondur. Düşüşün olacağını gösterir.



Kara Bulut Örtüsü

Kara bulut örtüsü formasyonu, düşüşün olacağını gösterir. Bu formasyon oluştuğunda genellikle büyük bir hacim de birlikte gelir. Kendisinden bir önceki yeşil mumun üzerinde açılış yapan kırmızı mum, fitil atarak aşağı iner ve bir sonraki mumda da düşmeye devam eder.



Devamlılık Formasyonları

Yükselen Üç Metot

Yükselen üç metot formasyonu, yükseliş trendinde ortaya çıkar. Büyük bir yeşil mumun ardından kısa gövdeli arka arkaya üç mumun gelmesinin ardından yeniden uzun ve yeşil bir mum ortaya çıkar. Bu formasyonun çalışması için kırmızı mumların bir önceki yeşil mumun gövdesinin altında ya da üstünde kapanış yapmamalıdır.



Düşen Üç Metot

Düşen üç metot formasyonu da yükselen üç metot formasyonunun tam tersidir. Kırmızı mumun ardından üç yeşil mumun, kırmızı mumun gövdesinden aşağıda ya da yukarıda kapanış yapmaması şartıyla, gelmesi ile birlikte sonraki mumun da kırmızı olacağı ve düşüşün devam edeceği ön görülür.



Doji

Markette bir belirsizlik olduğunu gösterir. Doji formasyonunda genellikle mumun fitilleri çok uzun ve gövdesi oldukça küçüktür. Yatırımcılar, bu gibi durumlarda alım satım yapmamayı tercih eder. Fiyatın yükseleceği ya da düşeceği konusunda kesin bir bilgi alınmaz. Mum formasyonları yerinde diğer indikatörler ve teknik analiz formasyonları tercih edilir.



YORUMLAR

Ad

Akıllı telefon,1,Alışkanlıklar,1,Astroloji,4,Başarı,3,Başarılı İnsanlar,1,Bilgisayar,44,Bilim,9,Blockchain,1,Blog,1,Burçlar,3,canlı,1,cansız saçlar,1,cilt,2,CoronaVirus,6,Covid-19,5,ÇayMolası,7,Davet,1,Değişim,1,deney,1,Dijital Pazarlama,58,Doğa Olayları,3,Eğlence,44,ekonomik,1,Eski eşyalar,1,Facebook,16,fayda,1,Fotoğrafçılık,1,Gezi,2,Gözleme,1,Grafik Tasarım,9,Gündem,242,Güzellik,5,Haberler,1,Hız,1,Instagram,57,influencer,50,İnternet,44,İş Dünyası,43,İz Bırakanlar,3,Kıyafet,2,Kişisel Gelişim,4,Kombin,2,Kripto Para,29,Last.fm,2,makyaj,2,Marka Yönetimi,12,Mimari,1,Minimalist,1,Minimalizm,1,Moda,3,Mutfak,1,Netflix,1,Oyun,67,Para,3,Psikoloji,3,Reels,1,Renkler,1,saç,1,Saç dökülmesi,1,Sağlık,25,saten,1,SEO,44,Snapchat,2,Spotify,4,Şık,1,tarayıcı,1,Tarih,2,Tarz,1,Teknoloji,53,Tiktok,18,TopStory,22,Topuklu Ayakkabı,1,Trend,1,Twitch,11,Twitter,16,Uygulama Bilgileri,55,Ürün Önerileri,3,VPN,1,Website kurulumu,11,Whatsapp,11,Wordpress,31,yastık,1,Yaşam,26,Yazılım,26,Yemek,2,Yemektarifi,5,Yeni yıl,1,Yeniden,1,Yenilikler,3,YouTube,45,YüksekSes,15,
ltr
item
Sosyal Medyanın Sesi: Teknik Analiz: 12 Popüler Mum Grafik Formasyonları
Teknik Analiz: 12 Popüler Mum Grafik Formasyonları
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiQwDVsP-gK3sQ7uvjyovbBm94BiZ8wujDQ_uEFuhNlMp-t05fcbXZdm_edw6it0jTw3KZvjR9uCL7TE_6FenedNP2QLmTOnBxjCfRI_otHcspR6ZdUymFUc7qpKPj9-jAz5qZmRjKE30g/w640-h224/image.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiQwDVsP-gK3sQ7uvjyovbBm94BiZ8wujDQ_uEFuhNlMp-t05fcbXZdm_edw6it0jTw3KZvjR9uCL7TE_6FenedNP2QLmTOnBxjCfRI_otHcspR6ZdUymFUc7qpKPj9-jAz5qZmRjKE30g/s72-w640-c-h224/image.png
Sosyal Medyanın Sesi
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/2021/04/mum-grafik-formasyonlari.html
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/2021/04/mum-grafik-formasyonlari.html
true
7051234978584080155
UTF-8
Tüm yayınlar yüklendi Yayın bulunamadı Tamamını gör Devam.. Yanıtla Yanıtı iptal et Sil By AnaSayfa SAYFALAR YAYINLAR TAMAMI SİZİN İÇİN ÖNERİLEN Kategori ARŞİV SEARCH TÜM YAYINLAR Talebiniz ile eşleşen yayın bulunamadı Back Home Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pzt Sal Çrş Perş Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şbt Mar Nis Mayıs Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara hemen 1 dk önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et BU ÖZEL İÇERİK KİLİTLİDİR 1. ADIM: Sosyal medyada paylaşın 2. ADIM: Sosyal medyada paylaştığınız linke tıklayın Tüm Kodu Kopyala Tüm Kodu Seç Tüm kod panoya kopyalandı Kod veya text kopyalanamadı , lütfen [CTRL]+[C] (CMD+C Mac için) uygulayın İçerik Tablosu