Xiaomi Redmi Telefonlar Kasma Donma Sorunu

 


Xiaomi Redmi Telefonlar Kasma Donma Sorunu

Ülkemizde oldukça yaygın olarak kullanılan Xiaomi Redmi telefonlar, fiyat performans bakımından iyi olması sebebiyle çok fazla kişi tarafından tercih ediliyor. Ancak, bazı Xiaomi Redmi telefonlar kasma donma sorunu ile karşımıza çıkıyor. Bu yazıda Xiaomi Redmi Kasma Sorunu ve Xiaomi Redmi Donma Sorunu yaşayan kullanıcıların yapması gerekenleri anlattık. Aşağıdaki anlatılanları telefonunuzda uyguladıktan sonra kasma sorunu çözülmüş olacaktır. Keyifli okumalar dileriz.

Xiaomi Redmi Kasma Sorunu Çözümü

Pek çok Xiaomi Redmi model telefonda kasma sorunu meydana geliyor. Bunun nedeni, çoğu zaman RAM yetersizliği olsa da bazen yazılımsal bir sıkıntı da meydana gelebiliyor. Eğer sorununuzun RAM yetersizliği ise yapabileceğiniz tek şey fazla uygulamaları kapatmak ve RAM’i çok kullanmayan uygulamalar kullanmaktadır. Xiaomi kasma sorunu, yazılımsal sebeplerden ötürü kaynaklanıyorsa o hâlde yapmanız gereken birkaç şey var. Aşağıdaki Xiaomi Redmi donma sorunu çözümü kısmını okuyun ve uygulayın. Eğer sorununuz çözülmezse yorumlar bölümünden bize sormaktan çekinmeyin.

Xiaomi Redmi Donma Sorunu Çözümü

Xiaomi Redmi Donma Sorunu yaşıyorsanız aşağıdaki adımları uygulayın. Eğer sorunu uyguladığınız bu adımlar çözmediyse yetkili bir servise götürüp kontrol ettirmek ve tamir ettirmeniz gerekebilir. Bazen, telefonlar eskimeye başladığı için aşırı ısınma yaşar. Aşırı ısınma olduğu zaman donanımlar yeterli verimi sağlayamaz. Bu da kasma ve donma gibi sorunları ortaya çıkarır. Eğer aşırı ısınma sorunu erkenden çözülmezse telefonun ana kartı yanabilir ve çok daha büyük bir masraf ortaya çıkartır.

Pil Tasarrufunu Kapatın

Xiaomi telefonlarda oyun ve uygulamaları kullanırken şarjınız bitmemesi adına otomatik olarak pil tasarrufu açılır. Pil tasarrufu modu açıkken, donanımlar tam verimini göstermez. Bu da yetersiz donanım kaynağı yüzünden kasma ve donmalara sebep olur. Bu sebepten dolayı pil tasarrufunu kapatmanız önerilir. Peki, Xiaomi pil tasarrufu nasıl kapatılır?

1.       Telefonunuzun Ayarlar uygulamasını açın.

2.       Pil sekmesine girin.

3.       Uygulama Pil Tasarrufu kısmına gelin.

4.       Hangi uygulama ya da oyun kasıyorsa onu seçin ve tıklayın.

5.       Pil Tasarrufu seçiliyse “Kısıtlama Yok” seçeneğini seçin, seçiliyse bir şey yapmayın.

6.       Telefon ekranını yukarıdan aşağıya doğru kaydırarak bildirim panelini açın.

7.       Tüm ayar seçeneklerini açın ve pil tasarrufu simgesinin açık olup olmadığını kontrol edin.

8.       Açıksa kapatın, kapalıysa bir şey yapmayın. Bir sonraki yönteme geçin.

Önbelleği Temizle

Xiaomi telefonlarda yerleşik olarak gelen önbelleği temizleme özelliği vardır. Önbellek nedir diye soracaksanız basit bir şekilde açıklayalım:

Diyelim ki, Instagram uygulamasını açtınız ve açılmasını beklediniz. Daha sonra kısa bir süreliğine kapattınız fakat arka planda açık kalmaya devam ediyor. Tekrar açmaya çalıştığınızda yeniden beklememeniz adına açılma anında yüklenenler otomatik olarak önbelleğe kaydedilir. Önbellek bu verileri, Instagram’ı tamamen kapatana kadar saklı tutar. Önbellek kapasitesi dolduğunda ise kasma ve donmalar başlar.

Xiaomi telefonda önbelleği temizlemek için şu adımları izleyin:

1.       Ana ekranı açın ve sağa kaydırın.

2.       Kısayollar’dan “Önbelleği Temizle” simgesine dokunun.

3.       Hangi simge olduğunu bulamadıysanız yuvarlak içinde çarpı işareti olan bir simgedir. Altında ise %70 gibi önbelleğinizin ne kadar dolu olduğu yazar.

HW Bindirmelerini Devre Dışı Bırak

Bir diğer çözüm de HW bindirmelerini devre dışı bırakmaktır. Bunun için şu adımları izleyin:

1.       Telefonunuzun Ayarlar uygulamasını açın. Telefon hakkında kısmına girin.

2.       MIUI sürümüne sürekli olarak basın. Hızlı hızlı basınca aşağıdaki “Artık siz bir geliştiricisiniz” uyarısı alana kadar basmaya devam edin.

3.       Geliştirici olduktan sonra ayarlar sayfasına geri gelin.

4.       Ek ayarlar > Geliştirici seçenekleri yolunu izleyin.

5.       Donanım Hızlandırmalı Çözümleme alanındaki HW bindirmelerini devre dışı bırak ayarını etkinleştirin.

YORUMLAR

BLOGGER: 1

Ad

Akıllı telefon,1,Alışkanlıklar,1,Astroloji,4,Başarı,3,Başarılı İnsanlar,1,Bilgisayar,44,Bilim,9,Blockchain,1,Blog,1,Burçlar,3,canlı,1,cansız saçlar,1,cilt,2,CoronaVirus,6,Covid-19,5,ÇayMolası,7,Davet,1,Değişim,1,deney,1,Dijital Pazarlama,58,Doğa Olayları,3,Eğlence,44,ekonomik,1,Eski eşyalar,1,Facebook,16,fayda,1,Fotoğrafçılık,1,Gezi,2,Gözleme,1,Grafik Tasarım,9,Gündem,242,Güzellik,5,Haberler,1,Hız,1,Instagram,57,influencer,50,İnternet,44,İş Dünyası,43,İz Bırakanlar,3,Kıyafet,2,Kişisel Gelişim,4,Kombin,2,Kripto Para,29,Last.fm,2,makyaj,2,Marka Yönetimi,12,Mimari,1,Minimalist,1,Minimalizm,1,Moda,3,Mutfak,1,Netflix,1,Oyun,67,Para,3,Psikoloji,3,Reels,1,Renkler,1,saç,1,Saç dökülmesi,1,Sağlık,25,saten,1,SEO,44,Snapchat,2,Spotify,4,Şık,1,tarayıcı,1,Tarih,2,Tarz,1,Teknoloji,53,Tiktok,18,TopStory,22,Topuklu Ayakkabı,1,Trend,1,Twitch,11,Twitter,16,Uygulama Bilgileri,55,Ürün Önerileri,3,VPN,1,Website kurulumu,11,Whatsapp,11,Wordpress,31,yastık,1,Yaşam,26,Yazılım,26,Yemek,2,Yemektarifi,5,Yeni yıl,1,Yeniden,1,Yenilikler,3,YouTube,45,YüksekSes,15,
ltr
item
Sosyal Medyanın Sesi: Xiaomi Redmi Telefonlar Kasma Donma Sorunu
Xiaomi Redmi Telefonlar Kasma Donma Sorunu
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg67MuJpNHV6q3RSm6h58F9PbJkHnGDjLl4mNs0BgWEGUzTJ-Lqj8JjNK9JZ16a5lwgQ71VSsHyK3qtmaINZXv0VRvtYLcV8cwtA4qQBoTc7K3UY28h-npK9taSWZO8irVpDxFZ5Brkri0/w640-h474/image.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg67MuJpNHV6q3RSm6h58F9PbJkHnGDjLl4mNs0BgWEGUzTJ-Lqj8JjNK9JZ16a5lwgQ71VSsHyK3qtmaINZXv0VRvtYLcV8cwtA4qQBoTc7K3UY28h-npK9taSWZO8irVpDxFZ5Brkri0/s72-w640-c-h474/image.png
Sosyal Medyanın Sesi
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/2021/08/xiaomi-redmi-telefonlar-kasma-donma-sorunu.html
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/2021/08/xiaomi-redmi-telefonlar-kasma-donma-sorunu.html
true
7051234978584080155
UTF-8
Tüm yayınlar yüklendi Yayın bulunamadı Tamamını gör Devam.. Yanıtla Yanıtı iptal et Sil By AnaSayfa SAYFALAR YAYINLAR TAMAMI SİZİN İÇİN ÖNERİLEN Kategori ARŞİV SEARCH TÜM YAYINLAR Talebiniz ile eşleşen yayın bulunamadı Back Home Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pzt Sal Çrş Perş Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şbt Mar Nis Mayıs Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara hemen 1 dk önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et BU ÖZEL İÇERİK KİLİTLİDİR 1. ADIM: Sosyal medyada paylaşın 2. ADIM: Sosyal medyada paylaştığınız linke tıklayın Tüm Kodu Kopyala Tüm Kodu Seç Tüm kod panoya kopyalandı Kod veya text kopyalanamadı , lütfen [CTRL]+[C] (CMD+C Mac için) uygulayın İçerik Tablosu