Yeni Başlayanlar İçin Python Proje Fikirleri

 


Yeni Başlayanlar İçin Python Proje Fikirleri

Python, günümüzdeki popüler programlama dillerinden bir tanesidir. Öğrenmesi basit olduğu kadar yapılabilecek şeyler de bir o kadar fazla. Python diline temel olarak hakimseniz bu projeleri yaparak bilgilerinizi pekiştirmeyi deneyin. İşte yeni başlayanlar için Python proje fikirleri.

Python Nedir? Python ile Neler Yapılır?

1- Login Sistemi (Giriş Sistemi)

Bir oturum açma sistemi, web geliştirme ile ilgileniyorsanız üstlenebileceğiniz en temel ancak etkili projelerden biridir. Projeyi geliştirirken dikkat edilmesi gereken bazı şeyler vardır. Bir üye girişi yapılmalı. Bunun için öncesinde kayıt olma sistemi yapılmalı. Kayıt olunan verileri, veri tabanı kaydetmelisiniz. Giriş yapılırken de bu veriler çekilerek kullanıcı adı ve şifre girildikten sonra veriler gelmeli.

2- Tic-tac-toe (XOX Oyunu)

Ünlü kağıt ve kalem tic-tac-toe'yu Python ile kendi kendine kodlamak popülerlik kazandı. Tic Tac Toe, SOS oyunu olarak bildiğimiz üçe üçlük bir kare çizgilerin arasındaki oyundur. İki oyuncu sırasıyla X ve O harflerini boş karelere yazar. Yatay, dikey ya da çapraz olarak üç harfi de yan yana getiren oyuncu oyunu kazanır. Diğeri de kaybeder.

3- Soru Uygulaması

Çoktan seçmeli bir uygulamayı komut satırınız aracılığıyla kodlamak ve çalıştırmak, öğrendiklerinizi oldukça basit ve kullanışlı bir şey oluşturmak için kullanabileceğinizi gösterir.

Python ile çoktan seçmeli bir soru uygulaması kodlamak, sizi yalnızca tipik bir sınav uygulamasının nasıl çalıştığını göstermekle kalmaz. Aynı zamanda Python programlama dilinin temel işlevlerine de alışmanızı sağlar.

Test uygulamasını geliştirmek için bazı özellikler ekleyin. Mesela doğru yanıtlar için puan kazanılsın, yanlış cevaplar için ise puan kaybedilsin.

4- Yılan Oyunu

Eski Nokia telefonların vazgeçilmez oyunlarından biri olan yılan oyununu Python’da yapabilirsiniz. Oyun geliştirme bir gizem gibi görünse de Python’ın oyun endüstrisindeki etkisi çok önemlidir. Python ile oyun geliştirmek istiyorsanız bir yılan oyunu yaparak başlayabilirsiniz.

Python ile oyun geliştirme için pygame, pyglet, pykyra ve kivy gibi Python library’lerine göz atın.

5- Chatbot

Pek çok teknoloji şirketi artık müşteri ile iletişim kururken yapay zeka yolunu kullanıyor. Bunu bazen web sitesini ziyaret eden müşteriler bazen de bankacılık gibi mobil uygulamaların teknik destek bölümlerinde kullanıyor. Kullanıcıların verdiği yanıtlara göre otomatik bir cevap verebilir. Bu cevaplar kullanıcının sorusunu yanıtlar nitelikte olmalıdır. Aynı şekilde bir web sitesini ziyaret eden kullanıcının karşısına çıkan bir uyarı gibi de olabilir.

6- Link Kısaltma

URL kısaltıcı, Python'a yeni başlayan biri olarak başlayabileceğiniz en kolay projelerden biridir.

Projenizi yürütmek için pyshorteners gibi Python kitaplıklarını kullanabilirsiniz. Bitly, Python ile özelleştirilmiş bir URL kısaltıcı oluşturmanıza izin veren bir API bile sağlar. API'lerle başlamak için harika bir yol. Sahne arkasında işlerin nasıl yürüdüğü konusunda kendinize meydan okumak istiyorsanız, URL kısaltıcı için kendi kendinize yapılan bir algoritma oluşturabilirsiniz.

7- Birim Dönüştürücü

Python ile hesaplama işlemleri yapan bir proje geliştirmek ister miydiniz? Öyleyse birim dönüştürme algoritmaları ile yüklenen işlevleri içeren bir Python projesi hazırlayın. Bir birimi başka bir birime dönüştürmek için matematiksel bir denkleme ihtiyacınız vardır. Örneğin, 1 metreyi santimetreye dönüştürmek için onu 100 ile çarpmalısınız. 100 santimetreyi metreye çevirmek için ise 100 ile bölmelisiniz. Bu gibi denklemleri bildikten sonra aslında kodu yazmak oldukça basit bir hale geliyor. Programınızın birçok birim için çalışmasını sağlamak için, kullanıcıların seçimlerini doğrulamak için koşullar yaratmak isteyebilirsiniz. Bunu başarmanın ideal bir yolu, her bir dönüşümü ayrı işlevlerle ele almaktır.

 

YORUMLAR

BLOGGER: 2

Ad

Akıllı telefon,1,Alışkanlıklar,1,Astroloji,4,Başarı,3,Başarılı İnsanlar,1,Bilgisayar,44,Bilim,9,Blockchain,1,Blog,1,Burçlar,3,canlı,1,cansız saçlar,1,cilt,2,CoronaVirus,6,Covid-19,5,ÇayMolası,7,Davet,1,Değişim,1,deney,1,Dijital Pazarlama,58,Doğa Olayları,3,Eğlence,44,ekonomik,1,Eski eşyalar,1,Facebook,16,fayda,1,Fotoğrafçılık,1,Gezi,2,Gözleme,1,Grafik Tasarım,9,Gündem,242,Güzellik,5,Haberler,1,Hız,1,Instagram,57,influencer,50,İnternet,44,İş Dünyası,43,İz Bırakanlar,3,Kıyafet,2,Kişisel Gelişim,4,Kombin,2,Kripto Para,29,Last.fm,2,makyaj,2,Marka Yönetimi,12,Mimari,1,Minimalist,1,Minimalizm,1,Moda,3,Mutfak,1,Netflix,1,Oyun,67,Para,3,Psikoloji,3,Reels,1,Renkler,1,saç,1,Saç dökülmesi,1,Sağlık,25,saten,1,SEO,44,Snapchat,2,Spotify,4,Şık,1,tarayıcı,1,Tarih,2,Tarz,1,Teknoloji,53,Tiktok,18,TopStory,22,Topuklu Ayakkabı,1,Trend,1,Twitch,11,Twitter,16,Uygulama Bilgileri,55,Ürün Önerileri,3,VPN,1,Website kurulumu,11,Whatsapp,11,Wordpress,31,yastık,1,Yaşam,26,Yazılım,26,Yemek,2,Yemektarifi,5,Yeni yıl,1,Yeniden,1,Yenilikler,3,YouTube,45,YüksekSes,15,
ltr
item
Sosyal Medyanın Sesi: Yeni Başlayanlar İçin Python Proje Fikirleri
Yeni Başlayanlar İçin Python Proje Fikirleri
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgDuebjsIJ6xcC5B7W2X2-QHKSmwwH78nGY0-MbOhVoV7fnP_VubZ6xBE5C3SFfScQElB-kvc8pjrqbRFvd8cILdP1efLHQQ_wxzj_dcQTlnjmPQDyg3M6EXBc_37FEHDsiREDf_dyrkZM/w640-h320/image.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgDuebjsIJ6xcC5B7W2X2-QHKSmwwH78nGY0-MbOhVoV7fnP_VubZ6xBE5C3SFfScQElB-kvc8pjrqbRFvd8cILdP1efLHQQ_wxzj_dcQTlnjmPQDyg3M6EXBc_37FEHDsiREDf_dyrkZM/s72-w640-c-h320/image.png
Sosyal Medyanın Sesi
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/2021/06/yeni-baslayanlar-icin-python-proje-fikirleri.html
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/2021/06/yeni-baslayanlar-icin-python-proje-fikirleri.html
true
7051234978584080155
UTF-8
Tüm yayınlar yüklendi Yayın bulunamadı Tamamını gör Devam.. Yanıtla Yanıtı iptal et Sil By AnaSayfa SAYFALAR YAYINLAR TAMAMI SİZİN İÇİN ÖNERİLEN Kategori ARŞİV SEARCH TÜM YAYINLAR Talebiniz ile eşleşen yayın bulunamadı Back Home Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pzt Sal Çrş Perş Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şbt Mar Nis Mayıs Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara hemen 1 dk önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et BU ÖZEL İÇERİK KİLİTLİDİR 1. ADIM: Sosyal medyada paylaşın 2. ADIM: Sosyal medyada paylaştığınız linke tıklayın Tüm Kodu Kopyala Tüm Kodu Seç Tüm kod panoya kopyalandı Kod veya text kopyalanamadı , lütfen [CTRL]+[C] (CMD+C Mac için) uygulayın İçerik Tablosu