Windows Bu Ağa Bağlanılamıyor Hatası Çözümü

 


Windows Bu Ağa Bağlanılamıyor Hatası Çözümü

Windows bilgisayarınız ile bir kablosuz ağ bağlantısı kurmaya çalışırken Windows Bu Ağa Bağlanılamıyor Hatası ile karşılaşıyorsanız hiç sorun yok. Bu pek çok kullanıcının karşılaştığı bir hatadır ve çözümü de çok basittir. Bu yazıda sizlere hata ile karşılaştıktan sonra neler yapabileceğiniz hakkında her şeyi anlattık.

İlk kez böyle bir hata ile karşılaştıysanız muhtemelen ne yapacağınız hakkında hiçbir fikriniz yok. Neyse ki bu sorunu çözmenin ve bilgisayarınızda dilediğiniz ağa başarılı bir şekilde bağlanmanın birkaç yöntemi var.

Ağı Unutun ve Yeniden Bağlanın

Bilgisayarınızda bir sorun olduğunda genellikle yeniden başlatmanız tavsiye edilir. Aynı şey ağ bağlantısı için de geçerlidir. Ağı unutun ve (varsa) şifreyi girerek ağa yeniden bağlanmayı deneyin.

Bunun için sağ alttaki ağ simgesini bulun, üzerine sağ tıklayın ve Ağ ve İnternet ayarlarını aç öğesini seçin. Kablosuz adaptörlerinizi görüntülemek için sol kenar çubuğunda Wi-Fi yazan seçeneğe tıklayın. Aşağıdaki ekranda, ağlarınızı görüntülemek için sağ taraftaki bölmede Bilinen ağları yönet'e tıklayın. Bağlanırken sorun yaşadığınız aşa tıklayın ve Unut butonuyla ağı kaldırın.

Uçak Modunu Açın Kapatın

iPhone ve Android gibi akıllı telefonlarda, “windows 10 bu ağa bağlanamıyor” sorunuyla karşılaştığınızda, yapmanız istenen şeylerden biri uçak modunu değiştirmek ve bunun sizin için sorunu çözüp çözmediğine bakmaktır. Cihazınızın herhangi bir ağla bağlantısını tamamen kesmesine yardımcı olduğu için birçok durumda çalışır ve ardından cihazı kapatabilir ve seçtiğiniz ağa manuel olarak bağlanabilirsiniz.

Ağ Bağdaştırıcınızın Sürücülerini Kaldırın

Windows bilgisayarınızda kurulu olan ağ bağdaştırıcı sürücülerini kaynaklı bir sorun olabilir. Windows bu ağa bağlanılamıyor gibi sorunları çözmenin bir başak yolu da sürücüleri kaldırmaktır. Kaldırdıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlattığınızda güncel sürücüler yeniden bilgisayarınıza kurulacaktır.

Sorunu Çözmek İçin CMD Komutlarını Kullanın

Windows 10'unuzda karşılaştığınız “Ağa bağlanılamıyor” sorunu da IP ile ilgili bir sorundan kaynaklanıyor olabilir. Bu durumda Microsoft, IP'nizi serbest bırakmak ve DNS önbelleğini temizlemek için birkaç komut kullanmanız önerilir.

Bu komutlar, bilgisayarınızdaki Komut İstemi yardımcı programından çalıştırılabilir. Bunları veya bunun gibi bir şeyi yapılandırmanız gerekmez; tek yapmanız gereken bunları kopyalayıp CMD pencerenize yapıştırmak.

Arama çubuğundan Komut İstemi’ni arayın ve en iyi eşleşmeye sağ tıklayarak Yönetici olarak çalıştırın. Ardından aşağıda kodları sırayla komut istemine girin.

netsh winsock reset
netsh int ip reset
ipconfig /release
ipconfig /renew
ipconfig /flushdns

Ağ Ayarlarınızı Sıfırlayın

Bazen ağ ayarlarınızdaki yanlış bir yapılandırma “Windows 10 bu ağa bağlanamıyor” gibi hatalara yol açabilir. Fazla ayrıntıya girmeden sorunu çözmenin en iyi yolu ağ ayarlarınızı sıfırlamaktır.

Ayarlarınızı fabrika varsayılanlarına geri getirir ve gerektiğinde bunları her zaman yeniden yapılandırabilirsiniz. Bunun için bilgisayarınızdan Ayarlar uygulamasını açın. Ağ ve İnternet seçeneğine tıklayın. Sol kenar çubuğundan Durum’u seçin. Sağ taraftaki bölmede aşağı kaydırın ve Ağ sıfırlama yazan seçeneğe tıklayın. Genellikle ekranın en altında yer almaktadır. Şimdi Sıfırla butonuna tıklayın ve sıfırlama işlemini başlatın.

Bilgisayarınızda IPv6’yı Devre Dışı Bırakın

Bilgisayarınızda IPv6'yı devre dışı bırakmayı deneyebilir ve cihazınızdaki bağlantı sorununun çözülmesine yardımcı olup olmadığına bakabilirsiniz. Çoğu bilgisayar IPv4 ile gayet iyi çalışabilir ve özellikle IPv6 gerektiren bir şey üzerinde çalışmadığınız sürece herhangi bir sorun yaşamamanız gerekir. Bunu yapmanız hatanın çözüme ulaşmasını sağlayabilir.

Windows Bu Ağa Bağlanılamıyor Hatası Çözümü için bu yöntemleri kullanabilirsiniz. Yukarıdaki yöntemlerden herhangi birini kullanarak sorunu çözebildiyseniz, lütfen aşağıdaki yorumlarda deneyiminizi bize bildirin.

YORUMLAR

Ad

Akıllı telefon,1,Alışkanlıklar,1,Astroloji,4,Başarı,3,Başarılı İnsanlar,1,Bilgisayar,44,Bilim,9,Blockchain,1,Blog,1,Burçlar,3,canlı,1,cansız saçlar,1,cilt,2,CoronaVirus,6,Covid-19,5,ÇayMolası,7,Davet,1,Değişim,1,deney,1,Dijital Pazarlama,58,Doğa Olayları,3,Eğlence,44,ekonomik,1,Eski eşyalar,1,Facebook,16,fayda,1,Fotoğrafçılık,1,Gezi,2,Gözleme,1,Grafik Tasarım,9,Gündem,242,Güzellik,5,Haberler,1,Hız,1,Instagram,57,influencer,50,İnternet,44,İş Dünyası,43,İz Bırakanlar,3,Kıyafet,2,Kişisel Gelişim,4,Kombin,2,Kripto Para,29,Last.fm,2,makyaj,2,Marka Yönetimi,12,Mimari,1,Minimalist,1,Minimalizm,1,Moda,3,Mutfak,1,Netflix,1,Oyun,67,Para,3,Psikoloji,3,Reels,1,Renkler,1,saç,1,Saç dökülmesi,1,Sağlık,25,saten,1,SEO,44,Snapchat,2,Spotify,4,Şık,1,tarayıcı,1,Tarih,2,Tarz,1,Teknoloji,53,Tiktok,18,TopStory,22,Topuklu Ayakkabı,1,Trend,1,Twitch,11,Twitter,16,Uygulama Bilgileri,55,Ürün Önerileri,3,VPN,1,Website kurulumu,11,Whatsapp,11,Wordpress,31,yastık,1,Yaşam,26,Yazılım,26,Yemek,2,Yemektarifi,5,Yeni yıl,1,Yeniden,1,Yenilikler,3,YouTube,45,YüksekSes,15,
ltr
item
Sosyal Medyanın Sesi: Windows Bu Ağa Bağlanılamıyor Hatası Çözümü
Windows Bu Ağa Bağlanılamıyor Hatası Çözümü
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjX-gFykFMbAzKIouYIumIVpzaQjJjb7Jpgv5_jQ4sr9uYnEj1fr45HwitEeL1QVDIXOBtKN6JYygDjHpGGV8-EEmo8vNRgSzJ_Iz4bVzWFmwxu4L3bdQuhmILad7-RrMSZMLSOBTa8CxQ/w640-h304/image.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjX-gFykFMbAzKIouYIumIVpzaQjJjb7Jpgv5_jQ4sr9uYnEj1fr45HwitEeL1QVDIXOBtKN6JYygDjHpGGV8-EEmo8vNRgSzJ_Iz4bVzWFmwxu4L3bdQuhmILad7-RrMSZMLSOBTa8CxQ/s72-w640-c-h304/image.png
Sosyal Medyanın Sesi
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/2021/09/windows-bu-aga-baglanlamyor-hatas-cozumu.html
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/2021/09/windows-bu-aga-baglanlamyor-hatas-cozumu.html
true
7051234978584080155
UTF-8
Tüm yayınlar yüklendi Yayın bulunamadı Tamamını gör Devam.. Yanıtla Yanıtı iptal et Sil By AnaSayfa SAYFALAR YAYINLAR TAMAMI SİZİN İÇİN ÖNERİLEN Kategori ARŞİV SEARCH TÜM YAYINLAR Talebiniz ile eşleşen yayın bulunamadı Back Home Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pzt Sal Çrş Perş Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şbt Mar Nis Mayıs Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara hemen 1 dk önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et BU ÖZEL İÇERİK KİLİTLİDİR 1. ADIM: Sosyal medyada paylaşın 2. ADIM: Sosyal medyada paylaştığınız linke tıklayın Tüm Kodu Kopyala Tüm Kodu Seç Tüm kod panoya kopyalandı Kod veya text kopyalanamadı , lütfen [CTRL]+[C] (CMD+C Mac için) uygulayın İçerik Tablosu