Discord Ping Sorunu Çözümü Nasıl Yapılır?

 


Discord Ping Sorunu Çözümü Nasıl Yapılır?

Discord’u kullanırken bazen ping sorunu ile karşılaşmanız çok olasıdır. İnternet bağlantınız yetersiz ya da kalitesiz olduğunda sesinizi karşı tarafa iletirken ya da karşı tarafın sesini alırken sorun yaşarsınız. Özellikle Valorant, CS GO gibi anlık bilgi verilmesi gereken oyunlarda sesinizin geç iletilmesi ya da hiç iletilmemesi yenilgi almanıza neden olabilir. Bu nedenle yazıda Discord ping sorunu çözümü nasıl yapılır içeriğini okumanızı tavsiye ederiz.

Discord Ping Sorunu Neden Olur?

Popüler sesli sohbet uygulaması Discord’da ping sorunu pek çok fazla nedenden dolayı meydana gelebilir. Başlıca nedenleri şunlardır:

1.      Uygulama kaynaklı hatalar

2.      İnternet bağlantısı sorunları

3.      Arka planda aynı anda çalışan çok fazla uygulama, işleme sorunları

4.      Discord’da donanım hızlandırma özelliğinin kapalı olması

5.      Eski donanım sürücüleri

6.      Çok fazla önbellek dosyaları

Normal şartlarda Discord ping sorunu yukarıdaki nedenlerden dolayı ortaya çıkar. Biz aşağıda çözüme ulaşmak için yapmanız gerekenleri bahsettik.

Uygulama kaynaklı hatalar

Eğer ping sorunu, Discord’un kendisi ile alakalı bir durum ise Discord geliştiricilerinin sorunu çözmesini beklemekten başka bir şansınız yoktur. Genellikle büyük uygulamalarda bir sorun ortaya çıktığında en erken 1-2 saat, en geç 24 saatte sorun tamamen çözülür. Bu süreyi beklemekten başka yapabileceğiniz bir şey bulunmuyor.

İnternet bağlantısı sorunları

Discord ping sorunu sebeplerinden bir başkası da internet bağlantısı sorunlarıdır. İnternet bağlantınız yeteri kadar kaliteli değilse ya da yetersiz ise bu hatayla karşılaşırsınız. Discord’un internet ile çalışan bir uygulama olduğunu düşündüğümüzde bu hatadan kurtulmak için bağlantımızı iyileştirmek gerekiyor. Windows bilgisayarlar için ağa bağlanılamıyor hatası yazımızı okumayı unutmayın.

Bir başka konu da VPN ve DNS kullanımıdır. Eğer VPN kullanıyorsanız ya da DNS’leri değiştirdiyseniz internet bağlantınız olması gerekenden daha az olur. Bu yüzden Discord’da da yeterli kaliteye ulaşamazsınız. En azından Discord kullanırken DNS ve VPN kullanımlarınızı kapatırsanız sorunun çözüleceğini düşünüyoruz.

Arka planda işleme sorunları

Arka planda aynı anda çok fazla sayıda uygulama açık olursa bu bilgisayarınızın performansını düşürür. Aynı şekilde Discord programının da donmasına ve kasmasına neden olur. Tarayıcınızda çok fazla sayıda sekmeyi aynı anda açık tutmak da aynı etkiye neden olur. Ancak bu çözülecek en basit sorunlardan bir tanesidir. Web tarayıcınızdaki fazlalık sekmeleri kapatarak ve Görev Yöneticisi’nden fazla CPU (İşlemci) kullanan uygulamaları kapatarak bu nedenle kaynaklanan sorunu çözebilirsiniz.

Sınırlı donanım kaynakları

Dizüstü bilgisayarlar ve mobil cihazlar eskidikçe kısıtlı donanım durumu ortaya çıkıyor. Yeni bir cihaz alacak durumda değilseniz Discord’un Donanım Hızlandırma Özelliği’ni açmanız tavsiye edilir. Bu özellik ile birlikte Discord, bilgisayarın donanımlarının daha çok bir kısmının kendisine ayrılmasını sağlar. Böylece Discord’u donmadan ve kasmadan kullanabilirsiniz. Bu ayarı açmak için Discord’da Ayarlar simgesine tıklayın. Sol menüden Görünüm’ü seçin. Gelişmiş seçenekler’in altından Donanım hızlandırmayı açın.

Eski sürücüleri güncelleyin

Discord, pek çok dahili donanımın yanı sıra harici donanımlarınızı da kullanır. Harici donanım olarak mikrofon ve klavyeye örnek verebiliriz. Eğer siz ekran kartı, işlemci, mikrofon, klavye gibi donanımlarınızın yazılımlarını güncellemezseniz bu sizin Discord ping sorunu yaşayacağınızı gösterir. Her zaman son güncellemeleri yüklemenizi tavsiye ederiz.

Eski sürücüleri güncellemek için Windows’tan Aygıt Yöneticisi’ni açın. Daha sonra sürücüyü güncellemek istediğiniz aygıtı bulun ve üzerine sağ tıklayın. Sürücüyü güncelle yazısını tıklayın. Bunu yaptıktan sonra otomatik olarak sürücünün en son güncellemesi indirilecek ve daha sonra güncellenecektir.

YORUMLAR

Ad

Akıllı telefon,1,Alışkanlıklar,1,Astroloji,4,Başarı,3,Başarılı İnsanlar,1,Bilgisayar,44,Bilim,9,Blockchain,1,Blog,1,Burçlar,3,canlı,1,cansız saçlar,1,cilt,2,CoronaVirus,6,Covid-19,5,ÇayMolası,7,Davet,1,Değişim,1,deney,1,Dijital Pazarlama,58,Doğa Olayları,3,Eğlence,44,ekonomik,1,Eski eşyalar,1,Facebook,16,fayda,1,Fotoğrafçılık,1,Gezi,2,Gözleme,1,Grafik Tasarım,9,Gündem,242,Güzellik,5,Haberler,1,Hız,1,Instagram,57,influencer,50,İnternet,44,İş Dünyası,43,İz Bırakanlar,3,Kıyafet,2,Kişisel Gelişim,4,Kombin,2,Kripto Para,29,Last.fm,2,makyaj,2,Marka Yönetimi,12,Mimari,1,Minimalist,1,Minimalizm,1,Moda,3,Mutfak,1,Netflix,1,Oyun,67,Para,3,Psikoloji,3,Reels,1,Renkler,1,saç,1,Saç dökülmesi,1,Sağlık,25,saten,1,SEO,44,Snapchat,2,Spotify,4,Şık,1,tarayıcı,1,Tarih,2,Tarz,1,Teknoloji,53,Tiktok,18,TopStory,22,Topuklu Ayakkabı,1,Trend,1,Twitch,11,Twitter,16,Uygulama Bilgileri,55,Ürün Önerileri,3,VPN,1,Website kurulumu,11,Whatsapp,11,Wordpress,31,yastık,1,Yaşam,26,Yazılım,26,Yemek,2,Yemektarifi,5,Yeni yıl,1,Yeniden,1,Yenilikler,3,YouTube,45,YüksekSes,15,
ltr
item
Sosyal Medyanın Sesi: Discord Ping Sorunu Çözümü Nasıl Yapılır?
Discord Ping Sorunu Çözümü Nasıl Yapılır?
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg-EppHU-f6oiXqhnJRqJWsnnRu9X6uOZcA1mIHaX57ned3rXb_NWbidOo7Dv82_y5zCySsoN09AxftVyoDQMmW8POO-znCjFDytp4NiYKWeEcFhqxpIJ0MlGd__qT8WyZMRhelZeEU4pU/w640-h334/discord-ping-sorunu-cozumu.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg-EppHU-f6oiXqhnJRqJWsnnRu9X6uOZcA1mIHaX57ned3rXb_NWbidOo7Dv82_y5zCySsoN09AxftVyoDQMmW8POO-znCjFDytp4NiYKWeEcFhqxpIJ0MlGd__qT8WyZMRhelZeEU4pU/s72-w640-c-h334/discord-ping-sorunu-cozumu.jpg
Sosyal Medyanın Sesi
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/2021/09/discord-ping-sorunu-cozumu.html
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/2021/09/discord-ping-sorunu-cozumu.html
true
7051234978584080155
UTF-8
Tüm yayınlar yüklendi Yayın bulunamadı Tamamını gör Devam.. Yanıtla Yanıtı iptal et Sil By AnaSayfa SAYFALAR YAYINLAR TAMAMI SİZİN İÇİN ÖNERİLEN Kategori ARŞİV SEARCH TÜM YAYINLAR Talebiniz ile eşleşen yayın bulunamadı Back Home Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pzt Sal Çrş Perş Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şbt Mar Nis Mayıs Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara hemen 1 dk önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et BU ÖZEL İÇERİK KİLİTLİDİR 1. ADIM: Sosyal medyada paylaşın 2. ADIM: Sosyal medyada paylaştığınız linke tıklayın Tüm Kodu Kopyala Tüm Kodu Seç Tüm kod panoya kopyalandı Kod veya text kopyalanamadı , lütfen [CTRL]+[C] (CMD+C Mac için) uygulayın İçerik Tablosu